0030-2310-235554

Δευ - Πα 09.00 - 19.00 Σάββατο 09.00 - 14.00

Top
Πάσχα Άγιοι Τόποι 9 Ημέρες από 1250€ | Caravel Travel Services
fade
9936
tour-item-template-default,single,single-tour-item,postid-9936,mkd-core-1.1.1,mkdf-social-login-1.1,mkdf-tours-1.3,voyage-ver-1.3,mkdf-smooth-scroll,mkdf-smooth-page-transitions,mkdf-ajax,mkdf-blog-installed,mkdf-breadcrumbs-area-enabled,mkdf-header-standard,mkdf-sticky-header-on-scroll-down-up,mkdf-default-mobile-header,mkdf-sticky-up-mobile-header,mkdf-dropdown-default,mkdf-light-header,mkdf-header-style-on-scroll,mkdf-full-width-wide-menu,mkdf-fullscreen-search,mkdf-fullscreen-search-with-bg-image,mkdf-search-fade,mkdf-medium-title-text,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
 
Caravel Travel Services / Πάσχα στους Αγίους Τόπους

Πάσχα στους Αγίους Τόπους

1250€

κατ'άτομο

Προσκυνηματική εκδρομή.

Πάσχα στους Αγίους Τόπους | Προσκυνηματική Εκδρομή 9 Ημέρες

airplane-icon Αναχώρηση 01/04/18

Κατεβάστε το πρόγραμμα της εκδρομής εδώ.

AΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ

Ο όρος Άγιοι Τόποι αναφέρεται στις περιοχές της Παλαιστίνης σήμερα και του Ισραήλ που έχουν ιστορική και θρησκευτική αξία κυρίως για το Χριστιανισμό, αλλά και για τον Ιουδαϊσμό και τον Ισλαμισμό. Σε αυτούς περιλαμβάνονται οι τόποι εκείνοι στους οποίους διαδραματίσθηκαν τα εις τη Καινή Διαθήκη αναφερόμενα γεγονότα και ειδικότερα τα «Αγιοταφικά προσκυνήματα» όπως καθιερώθηκε να λέγονται τα επίσημα αρχαία μνημεία του Χριστιανισμού και όχι μόνο. Σπουδαιότερα δε αυτών είναι ο Πανάγιος Τάφος και ο Γολγοθάς στην Ιερουσαλήμ, το Σπήλαιο και η Φάτνη στη Βασιλική της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ, το όρος των Ελαιών όπου αναλήφθηκε ο Κύριος, η Γεσθημανή όπου κοιμήθηκε η Θεοτόκος, η Βηθανία όπου αναστήθηκε ο Λάζαρος, η Ναζαρέτ όπου και έλαβε χώρα ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, το Θαβώρ, η Κανά, ο Ιορδάνης ποταμός και άλλες πόλεις και τοποθεσίες. Επίσης, συμπεριλαμβάνονται σε αυτά η Κολυμβήθρα του Σιλωάμ δίπλα στον χείμαρρο των Κέδρων, ο τάφος του Προφήτη Ησαΐα κ.ά.

ΙΣΤΟΡΙΑ

Από τους πρώτους χρόνους του Χριστιανισμού άρχισαν να συρρέουν στους Αγίους Τόπους ευλαβείς προσκυνητές και σιγά σιγά να καθιερώνονται τα προσκυνήματα. Ακόμα και μετά την άλωση της Ιερουσαλήμ από τους Άραβες το 637 εξακολουθούσαν ακώλυτες οι αποδημίες των Χριστιανών στους Αγίους Τόπους.Αντίθετα όταν οι Σαρακηνοί κατέλαβαν την Παλαιστίνη έθεσαν σε εφαρμογή φοβερά πιεστικά μέτρα, κατά των προσκυνητών, των οποίων τα παθήματα και οι θρήνοι διέγειραν τη Δύση σε κοινή επιθυμία να αποσπασθεί από τους άπιστους η «Αγία Γη».
Προς τούτο έγιναν επανειλημμένες εκστρατείες που έφεραν το κοινό όνομα Σταυροφορίες. Το 1517 οι Άγιοι Τόποι περιήλθαν υπό τη διοίκηση των Οθωμανών.

Τα προσκυνήματα και τα διάφορα άλλα χριστιανικά μνημεία των Αγίων Τόπων υπέστησαν κατά καιρούς διάφορες καταστροφές. Έτσι μετά τη κατάληψη της Ιερουσαλήμ από τον Πέρση Βασιλέα Χοσρόη Β’ 614, οι Πέρσες επεδόθηκαν επί δύο συνεχόμενα χρόνια σε συστηματική λεηλασία των ιερών κειμηλίων και καταστροφή μνημείων μεταξύ των οποίων και λαφυραγώγησαν και τον Τίμιο Σταυρό.
Μετά δέκα χρόνια το 626 άρχισε η ανοικοδόμηση και αποκατάσταση των καταστραφέντων πρωτοστατούντος του Αρχιδιακόνου του Πατριαρχείου Μόδεστου. Οι εκστρατείες των Σταυροφόρων για την έλεγχο των Αγίων Τόπων προξένησαν νέες καταστροφές.

 • Αναχώρηση
  Θεσσαλονίκη-Αθήνα
 • Ώρα Αναχώρησης
  22:20
 • Ώρα επιστροφής
  00:05
 • Include
  Φόροι Αεροδρομίων & Επίναυλος καυσίμων
  Ποτά, Φιλοδωρήματα και είσοδοι μουσείων
  Διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο σε ξενοδοχείο επιλογής
  Ελληνόφωνος αρχηγός/ξεναγός
  Μεταφορά από/προς αεροδρόμιο
  Πρωινό μπουφέ καθημερινά
 • Not Included
  Ημιδιατροφή καθημερινά
1

01/04 ΚΥΡΙΑΚΗ ΒΑΙΩΝ : ΘΕΣ/ΝΙΚΗ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Συγκέντρωση στις 20:30 στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» και αναχωρούμε από Θεσσαλονίκη με απευθείας πτήση της Aegean Airlines στις 22:20 για Τελ Αβίβ. Άφιξη και μεταφορά στα Ιεροσόλυμα. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.
2

02/04 Μ. ΔΕΥΤΕΡΑ: ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ – ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ- ΣΙΝΑ

Νωρίς το πρωί (07:00) αναχώρηση για το Θεοβάδιστο όρος Σινά. Περνώντας από τη Νεκρά θάλασσα, την έρημο Νεγκέβ φθάνουμε στο Ειλάτ. Διέλευση συνόρων Ισραήλ - Αιγύπτου με τα πόδια αλλάζοντας πούλμαν, άφιξη το απόγευμα στο μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Παρακολούθηση του εσπερινού και θα ξεναγηθούμε από τους Σιναίτες πατέρες στο εσωτερικό της εκκλησίας, τις Βυζαντινές εικόνες, τα ιερά κειμήλια το πηγάδι του Iοθώρ, τη φλεγόμενη και μη καιόμενη βάτο καθώς επίσης και το οστεοφυλάκιο. Δείπνο. Για όσους θέλουν και μπορούν, προαιρετική ανάβαση στην Αγία κορυφή στο όρος Χωρήβ, εκεί όπου ο Μωυσής παρέλαβε τις Δέκα Εντολές (3 ώρες με τα πόδια. Επίσης οι αναβάτες θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με φακό και ανάλογο ντύσιμο, (αθλητικό παπούτσι - μπουφάν). Διανυκτέρευση.
3

03/04 Μ. ΤΡΙΤΗ: ΣΙΝΑ – ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Πολύ νωρίς το πρωί θα παρακολουθήσουμε τη Θεία Λειτουργία, θα προσκυνήσουμε τα Άγια Λείψανα της Αγίας Αικατερίνης και θα παραλάβουμε το συμβολικό δαχτυλίδι. Μετά το πρωινό παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφή για Ιεροσόλυμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
4

04/04 Μ. ΤΕΤΑΡΤΗ: ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ – ΘΑΒΩΡ – ΝΑΖΑΡΕΤ – ΚΑΝΑ

Πρωινό και αναχώρηση για την Άνω Γαλιλαία στο όρος Θαβώρ, τον τόπο της Μεταμόρφωσης του Κυρίου. Ανάβαση με ταξί στην κορυφή του όρους, όπου βρίσκεται το Ελληνο-ορθόδοξο μοναστήρι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Εν συνεχεία με το πούλμαν κατευθυνόμαστε στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Ναζαρέτ. Ανατολικά της Ναζαρέτ στο δρόμο προς τη λίμνη της Τιβεριάδος συναντάμε την Κανά της Γαλιλαίας, όπου ο Κύριος τέλεσε το πρώτο θαύμα μετατρέποντας το νερό σε κρασί. Μέσα στον Ιερό Ναό φυλάσσονται 2 από τις 6 λίθινες υδρίες του θαύματος. Στην ακτή της λίμνης της Τιβεριάδος, βρίσκεται η αρχαία πόλη της Καπερναούμ, την οποία ο Χριστός είχε καταστήσει κέντρο της επιγείου δράσεώς του. Πάνω στα παλιά ερείπια έχει χτιστεί η Ιερά Μονή Αγίων Αποστόλων. Στο νοτιοδυτικό τμήμα της λίμνης είναι χτισμένη η ομώνυμη πόλη, Τιβεριάδα. Επιστροφή στα Ιεροσόλυμα. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
5

05/04 Μ. ΠΕΜΠΤΗ: ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ – ΒΗΘΛΕΕΜ

Παρακολούθηση (προαιρετικά) της Θείας Λειτουργίας στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου. Θα παρακολουθήσουμε την Τελετή του Νιπτήρος, στο προαύλιο του Ναού της Αναστάσεως όπου ο Πατριάρχης πλένει τα πόδια 12 ιερέων σε αναπαράσταση της συμβολικής πράξης του Κυρίου κατά το Μυστικό Δείπνο. Αμέσως μετά το πέρας της τελετής θα αναχωρήσουμε για τη Βηθλεέμ. Προσκύνημα ΠΑΣΧΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ - ΣΙΝΑ στη Φάτνη και στο σπήλαιο που γεννήθηκε ο Κύριος. Καθοδόν βλέπουμε το Χωρίο των Ποιμένων και επίσκεψη (προαιρετικά και εφόσον υπάρχει χρόνος) στην Ι. Μονή του Αγίου Σάββα (Άβατο για τις γυναίκες) και του Αββά Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων. Επίσκεψη στη Γεθσημανή, όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο της Παναγίας και τους Τάφους των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης και του μνήστορος Ιωσήφ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την Ακολουθία Των Παθών Του Κυρίου μας στο Φρικτό Γολγοθά. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
6

06/04 Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ : ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ – ΙΟΡΔΑΝΗΣ – ΙΕΡΙΧΩ

Πρωινό. Στις 07:30 δια μέσου της οδού του Μαρτυρίου βλέπουμε το σπίτι της Βερονίκης, τη στάση του Σίμωνα του Κυρηναίου και το Πραιτώριο, απ’ όπου και ακολουθούμε την Λιτάνευση του Σταυρού μέχρι το Φρικτό Γολγοθά. Αναχώρηση για τη Βηθανία και την Ι. Μονή Μαρίας και Μάρθας. Συνεχίζουμε για την περιοχή της Ιεριχού, όπου θα δούμε τον Ιορδάνη ποταμό στο πραγματικό σημείο όπου βαπτίστηκε ο Κύριος. Περνάμε από την Ιεριχώ, όπου βρίσκεται το μοναστήρι του Προφ. Ελισαίου με τη συκομορέα του τελώνη Ζακχαίου και ατενίζουμε το Σαραντάριο όρος, εδώ ο Κύριος έζησε 40 ημέρες με νηστεία και προσευχή. Επιστροφή στα Ιεροσόλυμα. Το απόγευμα παρακολούθηση της Ακολουθίας της Αποκαθήλωσης στο Ναό της Αναστάσεως και το βράδυ την Ακολουθία του Επιταφίου προ του Πανάγιου Τάφου. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
7

07/04 Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ : ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Νωρίς το πρωί Θεία Λειτουργία στην Ι. Μονή του Αγίου Παντελεήμονα. Με συνοδεία της αστυνομίας συγκέντρωση στην αυλή του Αγίου Κωνσταντίνου. Παρακολούθηση της τελετής του Αγίου Φωτός στο Ναό της Αναστάσεως. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε το Λόφο Σιών, το Υπερώον, το σπίτι του Αγίου του Ιωάννη του Θεολόγου, το Τάφο του Δαυίδ. Χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. Δείπνο. Το βράδυ μετάβαση στην εκκλησία για την Αναστάσιμο Θεία Λειτουργία. Διανυκτέρευση.
8

08/04 ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ : ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Πρωινό ελεύθερο. Γεύμα νωρίς το μεσημέρι και εν συνεχεία παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας της Δεύτερης Ανάστασης (Τελετή της Αγάπης), στο Ναό της Αναστάσεως. Διανυκτέρευση.
9

09/04 ΔΕΥΤΕΡΑ: ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ– ΛΥΔΑ – ΑΘΗΝΑ – ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

Πρωινό. Ξενάγηση στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, όπου θα δούμε και θα προσκυνήσουμε, τον Πανάγιο Τάφο, την Αποκαθήλωση, τον φρικτό Γολγοθά, το σημείο όπου βρέθηκε ο Τίμιος Σταυρός, το μη μου Άπτου κ.α. Νωρίς το απόγευμα στις 15:00 αναχώρηση για επίσκεψη στην Ι. Μονή Αγίου Γεωργίου Λύδας. Μεταφορά στο αεροδρόμιο, όπου και με πτήση της Aegean Airlines αναχωρούμε για Θεσσαλονίκη, με ενδιάμεση στάση στην Αθήνα. Άφιξη στη Θεσσαλονίκη στις 23:55.

Τοποθεσίες Εκδρομής

Πάσχα στους Αγίους Τόπους

Σημείώση:*Το γραφείο μας σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εξασφαλίσει στον οποιοδήποτε την είσοδο εντός του Ναού της Αναστάσεως κατά την τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός.

 • ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ: 1.250€
 • ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ: 430€ (μόνο κατόπιν διαθεσιμότητας)
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :
 •  Αεροπορικό εισιτήριο ΘΕΣ/ΝΙΚΗ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ – ΘΕΣ/ΝΙΚΗ
 •  Διανυκτερεύσεις εντός της παλιάς πόλης των Ιεροσολύμων με πρωινό και ένα γεύμα.
 •  Διανυκτέρευση (1) στο όρος Σινά.
 •  Φόροι Συνόρων Ισραήλ – Αιγύπτου / Είσοδος στο προτεκτοράτο της Ι.Μ. Αγίας Αικατερίνης.
 •  Εκδρομές ξεναγήσεις-περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 •  Μετάβαση με ταξί στο Θαβώρ.
 •  Ελληνόφωνο ξεναγό του Πατριαρχείου.
 •  Αρχηγό – Συνοδό του Γραφείου μας.
 •  Φιλοδωρήματα (ξενοδοχείων – οδηγών).
 •  Ασφάλεια Αστικής Επαγγελματικής Ευθύνης.
 •  Ενημερωτικά έντυπα.
 •  Ταξιδιωτική τσάντα προσφορά του γραφείου μας.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :
 • Ποτά, μεταφορά στην Ι.Μ. Αγίου Σάββα (10 Ευρώ), εισόδους σε μουσεία και οτιδήποτε αναφέρεται στοπρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
 • Σημείωση: Ο αρχηγός διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΣΕ ΙΣΧΥ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 6 ΜΗΝΕΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΤΗΣΕΩΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
 • Α3 554 01/04 ΘΕΣ/ΝΙΚΗ - TEL AVIV 22:20-00:30
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
 • Α3 925 09/04 TEL AVIV- ΑΘΗΝΑ 19:20-21:30
 • ΟΑ 136 09/04 ΑΘΗΝΑ – ΘΕΣ/ΝΙΚΗ 23:10-00:05
Παρατηρήσεις:
 •  Η εγγραφή θεωρείται έγκυρη με προκαταβολή 300 Ευρώ κατ’ άτομο.
 •  Οριστική εξόφληση και προσκόμιση διαβατηρίων νέου τύπου, το αργότερο μέχρι 09/03/2018.
 •  Το πρακτορείο διατηρεί δικαίωμα σχετικής τροποποιήσεως του προγράμματος, εάν καιρικές συνθήκες, λόγοι ανωτέρας βίας, ή τεχνικοί λόγοι καθιστούν τούτο αναγκαίο.
 •  Για ακυρώσεις έως 61 ημέρες πριν την αναχώρηση επιστρέφεται η προκαταβολή. Ακύρωση 60-41 μέρες πριν την αναχώρηση είναι εφικτή χωρίς όμως να επιστρέφεται η προκαταβολή. Σε περίπτωση ακύρωσης 40-1 ημέρες πριν την αναχώρηση παρακρατείται ολόκληρο το ποσό της εκδρομής.
 •  Η τιμή έχει υπολογιστεί με βάση τις συναλλαγματικές ισοτιμίες Ευρώ και Δολαρίου, αεροπορικών ναύλων, φόρων αεροδρομίων και καυσίμων που ισχύουν στις 06/12/2017 και είναι δυνατόν να αλλάξουν απροειδοποίητα σε περίπτωση αλλαγής των ξένων συναλλαγματικών μονάδων.
 •  Κατά την μετάβασή σας στο αεροδρόμιο παρακαλώ σημειώστε πως επιτρέπεται μία αποσκευή συνολικού βάρους έως 20 κιλά. Επίσης, στις χειραποσκευές απαγορεύεται οτιδήποτε σε υγρή μορφή (νερό, σούπες, σιρόπια), κρέμες, καλλυντικά, αποσμητικά, κραγιόν, τζελ, μάσκαρα, σπρέι, οδοντόκρεμα, αλοιφές, λοσιόν, λάδια, ψαλίδι, μαχαίρι, νυχοκόπτες και οτιδήποτε αιχμηρό αντικείμενο.
 •  Προαιρετικά μπορείτε να προσφέρετε στα μοναστήρια μας ελαιόλαδο, αλεύρι για ψωμί, νάμα, κεριά, φάρμακα βιταμίνες, θυμίαμα, καραμέλες, λουκούμια ή οτιδήποτε εσείς θελήσετε και θα είναι στη βαλίτσα σας.