0030-2310-235554

Δευ - Πα 09.00 - 19.00 Σάββατο 09.00 - 14.00

Top
Προσκυνηματικές Εκδρομές Άγιοι Τόποι | Caravel Travel Services
fade
8236
page-template-default,page,page-id-8236,page-parent,cookies-not-set,mkd-core-1.1.1,mkdf-social-login-1.1,mkdf-tours-1.3,voyage-ver-1.5,mkdf-smooth-scroll,mkdf-smooth-page-transitions,mkdf-ajax,mkdf-blog-installed,mkdf-breadcrumbs-area-enabled,mkdf-header-standard,mkdf-sticky-header-on-scroll-down-up,mkdf-default-mobile-header,mkdf-sticky-up-mobile-header,mkdf-dropdown-default,mkdf-light-header,mkdf-header-style-on-scroll,mkdf-full-width-wide-menu,mkdf-fullscreen-search,mkdf-fullscreen-search-with-bg-image,mkdf-search-fade,mkdf-large-title-text,mkdf-title-with-subtitle,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

Προσκυνηματικές Εκδρομές

ΑΞΕΧΑΣΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ
Caravel Travel Services / Προσκυνηματικές Εκδρομές

Προσκυνηματικές εκδρομές στους Αγίους Τόπους.

airplane-travelling around the world with Caravel Travel Services-iconTravel-map-iconΕκδρομή στους Αγίους Τόπους |  6,7 & 8 Ημέρες

Προσκυνηματικές εκδρομές στους Αγίους Τόπους. Πακέτα Εκδρομών για Αγίους Τόπους.
Ο όρος Άγιοι Τόποι αναφέρεται στις περιοχές της Παλαιστίνης σήμερα και του Ισραήλ που έχουν ιστορική και θρησκευτική αξία κυρίως για το Χριστιανισμό, αλλά και για τον Ιουδαϊσμό και τον Ισλαμισμό. Σε αυτούς περιλαμβάνονται οι τόποι εκείνοι στους οποίους διαδραματίσθηκαν τα εις τη Καινή Διαθήκη αναφερόμενα γεγονότα και ειδικότερα τα «Αγιοταφικά προσκυνήματα» όπως καθιερώθηκε να λέγονται τα επίσημα αρχαία μνημεία του Χριστιανισμού και όχι μόνο. Σπουδαιότερα δε αυτών είναι ο Πανάγιος Τάφος και ο Γολγοθάς στην Ιερουσαλήμ, το Σπήλαιο και η Φάτνη στη Βασιλική της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ, το όρος των Ελαιών όπου αναλήφθηκε ο Κύριος, η Γεσθημανή όπου κοιμήθηκε η Θεοτόκος, η Βηθανία όπου αναστήθηκε ο Λάζαρος, η Ναζαρέτ όπου και έλαβε χώρα ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, το Θαβώρ, η Κανά, ο Ιορδάνης ποταμός και άλλες πόλεις και τοποθεσίες. Επίσης, συμπεριλαμβάνονται σε αυτά η Κολυμβήθρα του Σιλωάμ δίπλα στον χείμαρρο των Κέδρων, ο τάφος του Προφήτη Ησαΐα κ.ά.

Τα προσκυνήματα και τα διάφορα άλλα χριστιανικά μνημεία των Αγίων Τόπων υπέστησαν κατά καιρούς διάφορες καταστροφές. Έτσι μετά τη κατάληψη της Ιερουσαλήμ από τον Πέρση Βασιλέα Χοσρόη Β’ 614, οι Πέρσες επεδόθηκαν επί δύο συνεχόμενα χρόνια σε συστηματική λεηλασία των ιερών κειμηλίων και καταστροφή μνημείων μεταξύ των οποίων και λαφυραγώγησαν και τον Τίμιο Σταυρό.
Μετά δέκα χρόνια το 626 άρχισε η ανοικοδόμηση και αποκατάσταση των καταστραφέντων πρωτοστατούντος του Αρχιδιακόνου του Πατριαρχείου Μόδεστου.

Φωτογραφίες

Πακέτα Εκδρομών για Αγίους Τόπους

Προσκυνηματική Εκδρομή στους Αγίους Τόπους.
Πακέτα οργανωμένων εκδρομών για τους Αγίους Τόπους
Περιοχές της Παλαιστίνης σήμερα και του Ισραήλ .

Πληροφορίες

Ώρα:
Το Ισραήλ έχει την ίδια ώρα με την Ελλάδα.
Κλίμα:
Οι κλιματολογικές συνθήκες είναι περίπου όπως και της Ελλάδας, το χειμώνα, ενώ το καλοκαίρι η θερμοκρασία είναι 3-4 βαθμούς μεγαλύτερη. Απαραίτητο να έχετε μαζί σας για το βράδυ ένα σακάκι ή ζακέτα.
Νόμισμα:
Το εθνικό νόμισμα του Ισραήλ είναι το Σέκελ και διαιρείται σε 100 αγκορότ. Η αντιστοιχία μεταξύ ευρώ και σέκελ είναι 1euro = 5 σέκελ. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Ευρώ, αλλά και δολάρια για τις αγορές σας.
Γλώσσα:
Εβραϊκά και Αραβικά είναι οι επίσημες γλώσσες του Ισραήλ, ενώ μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού μιλά αγγλικά.
Διατροφή Φαγητό / Νερό:
Το φαγητό στα ξενοδοχεία είναι ένας συνδυασμός ευρωπαϊκής και τοπικής κουζίνας. Για την αποφυγή δυσάρεστων συμπτωμάτων συνιστάται η αποφύγετε τα ωμά λαχανικά και σαλάτες.Πίνετε πάντα εμφιαλωμένο νερό.
Διαβατήριο:
Για την εισοδό σας στο Ισραήλ είναι απαραίτητο διαβατήριο εξάμηνης διάρκειας.
Προσφορές:
Προαιρετικά μπορείτε να προσφέρετε στα μοναστήρια μας σαν γκρουπ καφέ (ελληνικό), καραμέλες, λουκούμια, κεριά, φάρμακα ή οτιδήποτε εσείς θελήσετε.

Χάρτης

Προγράμματα Εκδρομών

airplane-travelling around the world with Caravel Travel Services-icondepartureΠρογράμματα Εκδρομών pdf-download  Κατεβάστε το πρόγραμμα της εκδρομής εδώ.
24/08 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΑΘΗΝΑ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ
Συγκέντρωση στις 09:30 στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη. Πτήση στης 11:35 με την Aegean για Τελ Αβίβ μέσω Αθηνών. Άφιξη στο αεροδρόμιο του Ben Gurion στις 18:30 και μεταφορά στα Ιεροσόλυμα.Τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.
25/08: ΣΑΒΒΑΤΟ: ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ
Πολύ νωρίς το πρωί παρακολούθηση της τελετής της «Καθόδου της Παναγίας», από το Μετόχι προς τη Γεθσημανή. Πρωινό. Θα επισκεφθούμε το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, όπου θα μας δεχτεί ο Μακαριότατος Θεόφιλος Γ’. Στη συνέχεια θα ξεναγηθούμε στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, θα δούμε και θα προσκυνήσουμε τον Πανάγιο Τάφο, την Αποκαθήλωση, τον φρικτό Γολγοθά, το σημείο όπου βρέθηκε ο Τίμιος Σταυρός, το μη μου Άπτου κ.α. Θα επισκεφθούμε στο Λόφο Σιών, το Υπερώον, το σπίτι του Αγίου του Ιωάννη του Θεολόγου, το Τάφο του Δαυίδ. Δείπνο. Ανάπαυση. Παρακολούθηση της βραδινής Θείας Λειτουργίας (Αγρυπνία) στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως. Διανυκτέρευση.
26/08 ΚΥΡΙΑΚΗ: ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ– ΙΕΡΙΧΩ – ΙΟΡΔΑΝΗΣ – ΒΗΘΑΝΙΑ
Πρωινό. Αναχώρηση για την περιοχή της Ιεριχούς και το πραγματικό σημείο της Βαπτίσεως του Κυρίου στον Ιορδάνη ποταμό. Εκεί θα γίνει και ο ειδικός Αγιασμός. Συνεχίζουμε για το μοναστήρι του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτη που αναφέρεται ως το αρχαιότερο μοναστήρι της Παλαιστίνης. Επίσκεψη στο μοναστήρι του Προφ. Ελισαίου με τη συκομορέα του τελώνη Ζακχαίου. Θα ανηφορίσουμε για το Σαραντάριο όρος, εδώ που ο Κύριος έζησε 40 ημέρες με νηστεία και προσευχή πριν την έναρξη του κοσμοσωτήριου έργου Του. Αναχώρηση για την πόλη της Βηθανίας, όπου θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Μαρίας και Μάρθας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση
27/08 ΔΕΥΤΕΡΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ (ΕΓΚΩΜΙΑ ΠΑΝΑΓΙΑΣ)
Πρωινό και παρακολούθηση των Εγκωμίων στον Τάφο της Παναγίας στη Γεθσημανή, στο Όρος των Ελαιών, όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο της Παναγίας και τους Τάφους των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης και του μνήστορος Ιωσήφ. Συνεχίζουμε για το Πραιτώριο, την Οδό Του Μαρτυρίου και καταλήγουμε στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως. Ελεύθεροι στην παλιά πόλη, όπου μπορείτε να επισκεφθείτε κατ’ ιδίων τα διάφορα μικρά μοναστηράκια εντός της Παλιάς Πόλεως των Ιεροσολύμων (Μεγάλη Παναγία, Αγίων Θεοδώρων, Σειδανάγιας, Αγίου Ευθυμίου, Μετόχι Γεθσημανής κ.α.). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
28/08 ΤΡΙΤΗ: ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ (ΑΝΗΜΕΡΑ ΠΑΝΑΓΙΑΣ) ΑΓ. ΣΑΒΒΑΣ – ΒΗΘΛΕΕΜ
Παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας σε κάποιο από τα μοναστηράκια. Πρωινό. Αναχώρηση για το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Χοτζεβά. Εδώ βρίσκεται το σπήλαιο όπου ασκήτεψε ο Πρ. Ηλίας και ήταν και ο τόπος προσευχής των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης. Αναχώρηση για την Ι. Μονή Αγίου Σάββα (Άβατο για τις γυναίκες) και του Αββά Θεοδοσίου. Καθοδόν θα δούμε το Χωρίο των Ποιμένων. Επίσκεψη στη Βασιλική της Γεννήσεως όπου και θα προσκυνήσουμε το σπήλαιο και τη Φάτνη όπου γεννήθηκε ο Κύριος. Επόμενη επίσκεψη στο μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
29/08 ΤΕΤΑΡΤΗ: ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ – ΘΑΒΩΡ – ΝΑΖΑΡΕΤ – ΚΑΝΑ
Πρωινό και αναχώρηση για την Άνω Γαλιλαία στο όρος Θαβώρ, τον τόπο της Μεταμόρφωσης του Κυρίου. Ανάβαση με ταξί στην κορυφή του όρους, όπου βρίσκεται το Ελληνο-ορθόδοξο μοναστήρι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Κατευθυνόμαστε στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Ναζαρέτ. Ανατολικά της Ναζαρέτ στο δρόμο προς τη λίμνη της Τιβεριάδος συναντάμε την Κανά της Γαλιλαίας, όπου ο Κύριος τέλεσε το πρώτο θαύμα μετατρέποντας το νερό σε κρασί. Μέσα στον Ιερό Ναό φυλάσσονται 2 από τις 6 λίθινες υδρίες του θαύματος. Στην ακτή της λίμνης της Τιβεριάδος, βρίσκεται η αρχαία πόλη της Καπερναούμ, την οποία ο Χριστός είχε καταστήσει κέντρο της επιγείου δράσεώς του. Στο νοτιοδυτικό τμήμα της λίμνης είναι χτισμένη η ομώνυμη πόλη, Τιβεριάδα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
30/08 ΠΕΜΠΤΗ : ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ – ΛΥΔΑ – ΑΘΗΝΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πρωινό. Το μεσημέρι στις 14:30 αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ, όπου και πτήση για Θεσσαλονίκη μέσω Αθηνών. Καθοδόν θα επισκεφθούμε τον Τάφο του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, στην Λύδα. Άφιξη στη Θεσσαλονίκη στις 00:10.
airplane-travelling around the world with Caravel Travel Services-icondepartureΠρογράμματα Εκδρομών pdf-download  Κατεβάστε το πρόγραμμα της εκδρομής εδώ.
17/09 ΔΕΥΤΕΡΑ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΑΘΗΝΑ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΒΗΘΛΕΕΜ
Συγκέντρωση στις 09:30 στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης, όπου και με πτήση της Aegean Airlines πετάμε για Τελ Αβίβ στις 11:35 μέσω Αθηνών. Άφιξη στις 18:30 στο αεροδρόμιο του Ben Gurion και μεταφορά στη Βηθλεέμ. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
18/9 ΤΡΙΤΗ: ΒΗΘΛΕΕΜ- ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ
Πρωινό. Η μέρα μας είναι αφιερωμένη στην παλιά πόλη. Επίσκεψη στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων όπου θα μας δεχτεί ο Μακαριότατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος Γ’. Αρχίζοντας από τον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, θα δούμε και θα προσκυνήσουμε τον Πανάγιο Τάφο, την Αποκαθήλωση, τον φρικτό Γολγοθά, το σημείο όπου βρέθηκε ο Τίμιος Σταυρός, το μη μου Άπτου κ.α. Συνεχίζουμε με την Οδό Του Μαρτυρίου, το Πραιτώριο, το σπίτι των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννας. Επίσκεψη στη Γεσθημανή, όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο της Παναγίας και τους Τάφους των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης και του μνήστορος Ιωσήφ. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε το Λόφο Σιών, το Υπερώον, το Τάφο του Δαυίδ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
19/09  ΤΕΤΑΡΤΗ: ΒΗΘΛΕΕΜ – ΘΑΒΩΡ – ΝΑΖΑΡΕΤ – ΙΟΡΔΑΝΗΣ
Πρωινό και αναχώρηση για την Άνω Γαλιλαία στο όρος Θαβώρ, τον τόπο της Μεταμόρφωσης του Κυρίου. Ανάβαση με ταξί στην κορυφή του όρους, όπου βρίσκεται το μοναστήρι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Εν συνεχεία με το πούλμαν κατευθυνόμαστε στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Ναζαρέτ. Ανατολικά της Ναζαρέτ στο δρόμο προς τη λίμνη της Τιβεριάδος συναντάμε την Κανά της Γαλιλαίας, όπου ο Κύριος τέλεσε το πρώτο θαύμα μετατρέποντας το νερό σε κρασί. Μέσα στον Ιερό Ναό φυλάσσονται 2 από τις 6 λίθινες υδρίες του θαύματος. Στην ακτή της λίμνης της Τιβεριάδος, βρίσκεται η αρχαία πόλη της Καπερναούμ, την οποία ο Χριστός είχε καταστήσει κέντρο της επιγείου δράσεώς του. Πάνω στα παλιά ερείπια έχει χτιστεί η Ιερά Μονή Αγίων Αποστόλων. Στο νοτιοδυτικό τμήμα της λίμνης είναι χτισμένη η ομώνυμη πόλη, Τιβεριάδα. Στάση στο μοναστήρι του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτη που αναφέρεται ως το αρχαιότερο μοναστήρι της Παλαιστίνης. Επιστροφή στη Βηθλεέμ στο ξενοδοχείο. Δείπνο.Διανυκτέρευση.
20/09 ΠΕΜΠΤΗ ΒΗΘΛΕΕΜ
Πρωινό. Επίσκεψη στον Πανίερο Ναό της Γεννήσεως όπου και θα προσκυνήσουμε το σπήλαιο και τη Φάτνη όπου γεννήθηκε ο Κύριος. Συνεχίζουμε το προσκύνημα μας στο Χωρίο των Ποιμένων και επίσκεψη (προαιρετικά) στην Ι. Μονή Αγίου Σάββα (άβατο για τις γυναίκες) και του Αββά Θεοδοσίου. Καθοδόν επίσκεψη στην Ι.Μ. Αγίου Συμεών του Θεοδόχου (Καταμόνας) καθώς και στην Ι.Μ. Τιμίου Σταυρού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως (Αγρυπνία). Διανυκτέρευση.
21/09 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: ΒΗΘΛΕΕΜ – ΙΕΡΙΧΩ – ΙΟΡΔΑΝΗ – ΒΗΘΑΝΙΑΜ
Πρωινό και αναχώρηση στην πόλη της Βηθανίας, θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Μαρίας και Μάρθας και στη συνέχεια το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Χοτζεβά. Εδώ θα επισκεφθούμε και το σπήλαιο όπου ασκήτεψε ο Πρ. Ηλίας και ήταν και ο τόπος προσευχής των Θεοπατόρων Ιωακείμ. Επόμενη στάση μας στον Ιορδάνη ποταμό για τον Αγιασμό στο πραγματικό σημείο της Βαπτίσεως του Κυρίου. Επίσκεψη
στο μοναστήρι του Προφ. Ελισαίου με τη συκομορέα του τελώνη Ζακχαίου. Θα ανηφορίσουμε για το Σαραντάριο όρος, εδώ που ο Κύριος έζησε 40 ημέρες με νηστεία και προσευχή πριν την έναρξη του κοσμοσωτήριου έργου Του. Εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες, θα επισκεφθούμε την περιοχή της Σαμάρειας, όπου και θα δούμε το Φρέαρ του Ιακώβ, εκεί που ο Κύριος συνομίλησε με την Σαμαρείτιδα, την Αγία Φωτεινή και της απεκάλυψε ότι ο Θεός είναι πνεύμα. Εδώ φυλάσσεται και το σκήνωμα του νέου Οσιομάρτυρα Αγίου Φιλούμενου εκ Κύπρου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
22/09 ΣΑΒΒΑΤΟ : ΒΗΘΛΕΕΜ – ΛΥΔΑ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πρωινό και χρόνος ελεύθερος στην παλιά πόλη. Το μεσημέρι 14:30 αναχώρηση για να επισκεφθούμε και να προσκυνήσουμε τον τάφο του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Θεσσαλονίκη μέσω Αθηνών στις 19:20. Άφιξη στη Θεσσαλονίκη στις 00:10.
airplane-travelling around the world with Caravel Travel Services-icondepartureΠρογράμματα Εκδρομών pdf-download  Κατεβάστε το πρόγραμμα της εκδρομής εδώ.
20/09  ΠΕΜΠΤΗ : ΘΕΣ/ΝΙΚΗ – ΑΘΗΝΑ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΒΗΘΛΕΕΜ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» στις 09:30, όπου και με πτήση της Aegean Airlines στις 11:35 αναχωρούμε για Τελ Αβίβ μέσω Αθηνών. Άφιξη στο αεροδρόμιο του Ben Gurion στις 18:30 και μεταφορά στη Βηθλεέμ. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.
21/09 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: ΒΗΘΛΕΕΜ – ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ
Πρωινό και μεταφορά στα Ιεροσόλυμα. Επίσκεψη στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, όπου θα μας δεχθεί ο Μακαριότατος Πατριάρχης κ.κ. Θεόφιλος Γ’. Επίσκεψη στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, όπου θα δούμε και θα προσκυνήσουμε τον Πανάγιο Τάφο, την Αποκαθήλωση, τον φρικτό Γολγοθά, το σημείο
όπου βρέθηκε ο Τίμιος Σταυρός, το μη μου Άπτου κ.α. Συνεχίζουμε με την Οδό Του Μαρτυρίου, το Πραιτώριο, το σπίτι των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννας και την Ι. Μονή Αγίου Στεφάνου. Επίσκεψη στη Γεθσημανή, όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο της Παναγίας και τους Τάφους των Θεοπατόρων
Ιωακείμ και Άννης και του μνήστορος Ιωσήφ. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε το Λόφο Σιών, το Υπερώον, το σπίτι του Αγίου του Ιωάννη του Θεολόγου, το Τάφο του Δαυίδ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
22/09 ΣΑΒΒΑΤΟ ΒΗΘΛΕΕΜ – ΘΑΒΩΡ – ΝΑΖΑΡΕΤ – ΚΑΝΑ
Πρωινό και αναχώρηση για την περιοχή της Σαμάρειας, όπου και θα επισκεφθούμε το Φρέαρ του Ιακώβ, εκεί που ο Κύριος συνομίλησε με την Σαμαρείτιδα. Εδώ φυλάσσεται και το σκήνωμα του νέου Οσιομάρτυρα Αγίου Φιλούμενου εκ Κύπρου. Συνεχίζουμε για την Άνω Γαλιλαία στο όρος Θαβώρ, τον τόπο της Μεταμόρφωσης
του Κυρίου. Ανάβαση με ταξί στην κορυφή του όρους, όπου βρίσκεται το Ελληνο-ορθόδοξο μοναστήρι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Κατευθυνόμαστε στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Ναζαρέτ. Ανατολικά της Ναζαρέτ στο δρόμο προς τη λίμνη της Τιβεριάδος συναντάμε την Κανά της
Γαλιλαίας, όπου ο Κύριος τέλεσε το πρώτο θαύμα μετατρέποντας το νερό σε κρασί. Μέσα στον Ιερό Ναό φυλάσσονται 2 από τις 6 λίθινες υδρίες του θαύματος. Στην ακτή της λίμνης της Τιβεριάδος, βρίσκεται η αρχαία πόλη της Καπερναούμ, την οποία ο Χριστός είχε καταστήσει κέντρο της επιγείου δράσεώς του. Πάνω
στα παλιά ερείπια έχει χτιστεί η Ιερά Μονή Αγίων Αποστόλων, την οποία και θα επισκεφθούμε. Καθοδόν θα δούμε και το όρος των Μακαρισμών. Στο νοτιοδυτικό τμήμα της λίμνης είναι χτισμένη η ομώνυμη πόλη, Τιβεριάδα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.  Παρακολούθηση της βραδινής Θείας Λειτουργίας (Αγρυπνία)
στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως. Διανυκτέρευση.
23/09 ΚΥΡΙΑΚΗ : ΒΗΘΛΕΕΜ – ΣΙΝΑ
Πολύ νωρίς το πρωί αναχώρηση για το Θεοβάδιστο όρος Σινά. Περνώντας από τη Νεκρά θάλασσα, την έρημο Νεγκέβ φθάνουμε στο Ειλάτ. Διέλευση συνόρων Ισραήλ – Αιγύπτου με τα πόδια αλλάζοντας πούλμαν, άφιξη το απόγευμα στο μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Ακολουθεί ξενάγηση από
τους Σιναίτες πατέρες στο εσωτερικό της εκκλησίας όπου θα προσκυνήσουμε τα Άγια Λείψανα της Αγίας Αικατερίνης και θα παραλάβουμε το συμβολικό δαχτυλίδι, τις Βυζαντινές εικόνες, τα ιερά κειμήλια, τη φλεγόμενη και μη καιόμενη βάτο, το πηγάδι του Iοθώρ, καθώς επίσης και το οστεοφυλάκιο. Δείπνο. Για
όσους θέλουν και μπορούν, προαιρετική ανάβαση στην Αγία κορυφή στο όρος Χωρήβ, εκεί όπου ο Μωυσής παρέλαβε τις Δέκα Εντολές (3-4 ώρες με τα πόδια). Επίσης οι αναβάτες θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με φακό και ανάλογο ντύσιμο, (αθλητικό παπούτσι – μπουφάν). Δείπνο. Διανυκτέρευση.
24/09 ΔΕΥΤΕΡΑ: ΣΙΝΑ-ΒΗΘΛΕΕΜ
Παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας. Πρωινό και αναχώρηση για τα σύνορα Αιγύπτου – Ισραήλ. Μεταφορά στα Ιεροσόλυμα. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Παρακολούθηση της βραδινής Θείας Λειτουργίας (Αγρυπνία) στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως Δείπνο
25/09 ΤΡΙΤΗ: ΒΗΘΛΕΕΜ– ΙΕΡΙΧΩ – ΧΟΤΖΕΒΑΣ
Πρωινό και αναχώρηση για την πόλη της Βηθανίας, όπου θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Μαρίας και Μάρθας και στη συνέχεια θα δούμε πανοραμικά την Ι.Μ. Αγίου Γεωργίου Χοτζεβά. Συνεχίζουμε για το μοναστήρι του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτη που αναφέρεται ως το αρχαιότερο μοναστήρι της Παλαιστίνης. Επόμενη στάση μας στον Ιορδάνη ποταμό για τον Αγιασμό στο πραγματικό σημείο της Βαπτίσεως του Κυρίου. Επίσκεψη στο μοναστήρι του Προφ. Ελισαίου με τη συκομορέα του τελώνη Ζακχαίου και διασχίζοντας την πόλη της Ιεριχούς θα επισκεφθούμε το Σαραντάριο όρος, εδώ που ο Κύριος έζησε 40 ημέρες με νηστεία και προσευχή πριν την έναρξη του κοσμοσωτήριου έργου Του. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο Διανυκτέρευση.
26/09 ΤΕΤΑΡΤΗ: ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ
Πρωινό και επίσκεψη στη Βασιλική της Γεννήσεως για προσκύνημα στο σπήλαιο και τη Φάτνη όπου γεννήθηκε ο Κύριος. Αναχώρηση για την Ι. Μονή Αγίου Σάββα (Άβατο για τις γυναίκες) και του Αββά Θεοδοσίου. Καθοδόν θα δούμε το Χωρίο των Ποιμένων. Επόμενη επίσκεψη στο μοναστήρι του Συμεών του Θεοδόχου (Καταμόνας) και στην Ι.Μ. Τιμίου Σταυρού. Το μεσημέρι Μεγάλος Εσπερινός του Σταυρού. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
27/09 ΠΕΜΠΤΗ : ΒΗΘΛΕΕΜ – ΛΥΔΑ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ
 Παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας και υπόλοιπη ημέρα ελεύθερη στην παλιά πόλη, όπου μπορείτε να επισκεφθείτε κατ’ ιδίων τα διάφορα μικρά μοναστηράκια εντός της Παλιάς Πόλεως των Ιεροσολύμων (Μεγάλη Παναγία, Αγίων Θεοδώρων, Σειδανάγιας, Αγίου Ευθυμίου, Μετόχι Γεθσημανής κ.α.) Το μεσημέρι αναχώρηση
στις 15:00 για επίσκεψη στην Ι.Μ. Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στη Λύδα. Μεταφορά στο αεροδρόμιο, όπου και με πτήση της Aegean στις 19:20 πετάμε για Αθήνα κι εν συνεχεία για Θεσσαλονίκη. Άφιξη στη Θεσσαλονίκη στις 23:55.
airplane-travelling around the world with Caravel Travel Services-icondepartureΠρογράμματα Εκδρομών pdf-download  Κατεβάστε το πρόγραμμα της εκδρομής εδώ.
04/11 ΚΥΡΙΑΚΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ -ΤΕΛ ΑΒΙΒ– ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Συγκέντρωση στις 10:00 στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη. Πτήση με την Aegean για Τελ Α βίβ. Άφιξη στο αεροδρόμιο του Ben Gurion στις 14:15 και μεταφορά στα Ιεροσόλυμα. Άφιξη στα Ιεροσόλυμα. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Επίσκεψη και προσκύνημα στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, όπου θα δούμε και θα προσκυνήσουμε τον Πανάγιο Τάφο, την Αποκαθήλωση, τον φρικτό Γολγοθά, το σημείο όπου βρέθηκε ο Τίμιος Σταυρός, το μη μου Άπτου κ.α. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

05/11 ΔΕΥΤΕΡΑ: ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ – ΒΗΘΛΕΕΜ

Πρωινό. Επίσκεψη στο Πατριαρχείο, όπου θα μας δεχτεί ο Μακαριότατος Θεόφιλος Γ’. Αναχώρηση για Βηθλεέμ. Προσκύνημα στο σπήλαιο και τη Φάτνη όπου γεννήθηκε ο Κύριος. Καθοδόν θα δούμε το Χωρίο των Ποιμένων. Επίσκεψη (προαιρετικά) στην Ι. Μονή Αγίου Σάββα (Άβατο για τις γυναίκες) και του Αββά Θεοδοσίου. Επόμενη επίσκεψη στο μοναστήρι του Συμεών του Θεοδόχου (Καταμόνας) καθώς και στην Ι.Μ. Τιμίου Σταυρού.Θα καταλήξουμε στο Όρος των Ελαιών και τη Γεθσημανή, όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο της Παναγίας και τους Τάφους των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης και του μνήστορος Ιωσήφ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

06/11 ΤΡΙΤΗ: ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ – ΙΕΡΙΧΩ – ΒΗΘΑΝΙΑ

Πρωινό και αναχώρηση για την πόλη της Βηθανίας, όπου θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Μαρίας και Μάρθας. Επίσκεψη στην Ι.Μ. Αγίου Γεωργίου του Χοζεβίτη και στη συνέχεια στάση στον Ιορδάνη ποταμό για τον Αγιασμό στο πραγματικό σημείο της Βαπτίσεως του Κυρίου. Επίσκεψη στο μοναστήρι του Προφ. Ελισαίου με τη συκομορέα του τελώνη Ζακχαίου. Θα ανηφορίσουμε για το Σαραντάριο όρος, εδώ που ο Κύριος έζησε 40 ημέρες με νηστεία και προσευχή πριν την έναρξη του κοσμοσωτήριου έργου Του. Εν συνεχεία αναχώρηση για την περιοχή της Σαμάρειας, (αν το επιτρέπουν οι συνθήκες) όπου και θα επισκεφθούμε το Φρέαρ του Ιακώβ, εκεί που ο Κύριος συνομίλησε με την Φωτεινή την Σαμαρείτιδα, την Αγία και της απεκάλυψε ότι ο Θεός είναι πνεύμα. Εδώ φυλάσσεται και το σκήνωμα του νέου Οσιομάρτυρα  Αγίου Φιλούμενου εκ Κύπρου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

07/11 ΤΕΤΑΡΤΗ: ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ –ΘΑΒΩΡ – ΝΑΖΑΡΕΤ – ΚΑΝΑ

Πρωινό. Συνεχίζουμε για την Άνω Γαλιλαία στο όρος Θαβώρ, τον τόπο της Μεταμόρφωσης του Κυρίου. Ανάβαση με ταξί στην κορυφή του όρους, όπου βρίσκεται το Ελληνο-ορθόδοξο μοναστήρι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Κατευθυνόμαστε στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Ναζαρέτ. Ανατολικά της Ναζαρέτ στο δρόμο προς τη λίμνη της Τιβεριάδος συναντάμε την Κανά της Γαλιλαίας, όπου ο Κύριος τέλεσε το πρώτο θαύμα μετατρέποντας το νερό σε κρασί. Μέσα στον Ιερό Ναό φυλάσσονται 2 από τις 6 λίθινες υδρίες του θαύματος. Στην ακτή της λίμνης της Τιβεριάδος, βρίσκεται η αρχαία πόλη της Καπερναούμ, την οποία ο Χριστός είχε καταστήσει κέντρο της επιγείου δράσεώς του. Πάνω στα παλιά ερείπια έχει χτιστεί η Ιερά Μονή Αγίων Αποστόλων, την οποία και θα επισκεφθούμε. Στο νοτιοδυτικό τμήμα της λίμνης είναι χτισμένη η ομώνυμη πόλη, Τιβεριάδα. Επιστροφή στα Ιεροσόλυμα. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

08/11 ΠΕΜΠΤΗ: ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Πρωινό και ημέρα ελεύθερη στην παλιά πόλη. Διασχίζουμε την Οδό Του Μαρτυρίου, το σπίτι της Βερονίκης, το Πραιτώριο και καταλήγουμε στο Λόφο Σιών, όπου βρίσκεται το Υπερώον, το σπίτι του Αγίου του Ιωάννη του Θεολόγου και ο Τάφος του Δαυίδ. Επίσης μπορείτε να επισκεφθείτε κατ’ ιδίων τα διάφορα μικρά μοναστηράκια εντός της Παλιάς Πόλεως των Ιεροσολύμων (Μεγάλη Παναγία, Αγίων Θεοδώρων, Σειδανάγιας, Αγίου Ευθυμίου, Μετόχι Γεθσημανής κ.α.). Δείπνο. Διανυκτέρευση.

09/11 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ – ΛΥΔΑ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ – ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

Πρωινό. Αναχώρηση (14:30) για το αεροδρόμιο του Τελ-Αβίβ και με πτήση της Aegean Airlines στις 19:50 πετάμε για Θεσσαλονίκη μέσω Αθηνών. Καθοδόν επίσκεψη στον Τάφο του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στη Λύδα. Άφιξη στη Θεσσαλονίκη στις 23:55.

Πληροφορίες

  • Η εγγραφή θεωρείται έγκυρη με προκαταβολή 300 Ευρώ κατ’ άτομο.
  •  Οριστική εξόφληση και προσκόμιση διαβατηρίων νέου τύπου, το αργότερο μέχρι 10/08/2018.
  •  Το πρακτορείο διατηρεί δικαίωμα σχετικής τροποποιήσεως του προγράμματος, εάν καιρικές συνθήκες, λόγοι ανωτέρας βίας, ή τεχνικοί λόγοι καθιστούν τούτο αναγκαίο.
  •  Για ακυρώσεις έως 61 ημέρες πριν την αναχώρηση επιστρέφεται η προκαταβολή. Ακύρωση 60-21 μέρες πριν την αναχώρηση είναι εφικτή χωρίς όμως να επιστρέφεται η προκαταβολή. Σε περίπτωση ακύρωσης 20-1 ημέρες πριν την αναχώρηση παρακρατείται ολόκληρο το ποσό της εκδρομής.
  •  Η τιμή έχει υπολογιστεί με βάση τις συναλλαγματικές ισοτιμίες Ευρώ και Δολαρίου, αεροπορικών ναύλων, φόρων αεροδρομίων και καυσίμων που ισχύουν στις 01/1/2018 και είναι δυνατόν να αλλάξουν απροειδοποίητα σε περίπτωση αλλαγής των ξένων συναλλαγματικών μονάδων.
  •  Κατά την μετάβασή σας στο αεροδρόμιο παρακαλώ σημειώστε πως επιτρέπεται μία αποσκευή συνολικού βάρους έως 23 κιλά. Επίσης, στις χειραποσκευές απαγορεύεται οτιδήποτε σε υγρή μορφή (νερό, σούπες, σιρόπια), κρέμες, καλλυντικά, αποσμητικά, κραγιόν, τζελ, μάσκαρα, σπρέι, οδοντόκρεμα, αλοιφές, λοσιόν, λάδια, ψαλίδι, μαχαίρι, νυχοκόπτες και οτιδήποτε αιχμηρό αντικείμενο.
  •  Προαιρετικά μπορείτε να προσφέρετε στα μοναστήρια μας ελαιόλαδο, αλεύρι για ψωμί, νάμα, κεριά, φάρμακα βιταμίνες, θυμίαμα, καραμέλες, λουκούμια ή οτιδήποτε εσείς θελήσετε και θα είναι στη βαλίτσα σας.
  • Προαιρετικά μπορείτε να προσφέρετε στα μοναστήρια μας ελαιόλαδο, αλεύρι για ψωμί,  νάμα, κεριά, φάρμακα βιταμίνες, θυμίαμα,  καραμέλες, λουκούμια  ή οτιδήποτε εσείς θελήσετε και θα είναι στη βαλίτσα σας.