Caravel Travel
2310235554
6948832051
ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ Σούσι, Σούμο και Σαμουράι
από 3.950 €

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ Σούσι, Σούμο και Σαμουράι

Οργανωμένη Εκδρομή
Δημιουργήθηκε: Πέμπτη 2 Μαΐου 2024
Ref ID: 8480575
τιμή ανά άτομο από
3.950 €
για 2 Ενήλικες
Δημιουργήθηκε: Πέμπτη 2 Μαΐου 2024
Δρομολόγιο
Tours
More pictures (5)

1η μέρα, 2 Μαΐου 2024: Πτήση για Ιαπωνία

Βραδινή συγκέντρωση στα αεροδρόμια Αθήνας & Θεσσαλονίκης και πτήση μέσω Κωνσταντινούπολης για Τόκυο, την πρωτεύουσα της Ιαπωνίας και μία από τις πολυπληθέστερες πόλεις στον κόσμο. Διανυκτέρευση εν πτήση.

 

2η μέρα, 3 Μαΐου 2024: Άφιξη στο Τόκυο

Άφιξη στο αεροδρόμιο Χανέντα. Μετά τις διατυπώσεις, παραλαβή των αποσκευών και συνάντηση με τον τοπικό σας ξεναγό. Κατά τη διάρκεια της μεταφοράς στο ξενοδοχείο, θα λάβετε τις αρχικές πληροφορίες για τη χώρα και τις καθημερινές δραστηριότητες. 


3η μέρα, 4 Μαΐου 2024: Τόκυο (Πρωί: Ξενάγηση της πόλης, Απόγευμα: Ελεύθερο)

Μετά το πρωινό θα ξεκινήσετε την ξενάγηση του Τόκυο, όπου θα δούμε όλα τα βασικά αξιοθέατα της μητρόπολης, όπως τον πύργο του Τόκυο, το αυτοκρατορικό παλάτι, τον Ναό Asakusa Sensoji, καθώς και τον Nakamise, που είναι ο πιο διάσημος εμπορικός δρόμος στην περιοχή Asakusa. Ο δρόμος εκτείνεται για 250 μέτρα κατά μήκος της κεντρικής πύλης προς τον ναό Sensoji και είναι γεμάτος και από τις δύο πλευρές με καταστήματα που πωλούν παραδοσιακά σουβενίρ, σνακ και γλυκά. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα και την υπέροχη περιοχή Ginza, όπου θα τελειώσει η ξενάγηση. Ελεύθερος χρόνος για να γνωρίσετε τις πολύβουες αγορές, τις μοντέρνες και παραδοσιακές γειτονιές του κέντρου του Τόκιο. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τη διάσημη Shibuya, το εμπορικό κέντρο που δεν κοιμάται ποτέ.  


4η μέρα, 5 Μαΐου 2024: Τόκυο (Ελεύθερη μέρα)

Πρωινό και ελεύθερη μέρα να συνεχίσετε την εξερεύνηση του Τόκιο. Μπορείτε να επιλέξετε επίσκεψη σε κάποιο από τα πολλά της μουσεία, θεματικά πάρκα ή εμπορικές γειτονιές με αμέτρητες επιλογές για δοκιμή Ιαπωνικών εδεσμάτων. Εναλλακτικά, σας προτείνουμε την ολοήμερη εκδρομή στο υπέροχο Νίκκο, όπου θα διασχίσετε την τοξωτή, κόκκινη γέφυρα Σιν-κιό (Ιερή Γέφυρα) πάνω από τον ποταμό Νταϊγία και θα επισκεφθείτε το ιερό Τόσο-γκου με τα πολυτελέστατα και περίτεχνα διακοσμημένα κτίσματα. Θα εντυπωσιαστείτε από την Παγόδα, τον Ιερό Στάβλο, τις Ιερές Αποθήκες, τον Πύργο του Τυμπάνου, το εσωτερικό ιερό Χόντεν. Αξίζει να δείτε τη Λίμνη Τσούζεν-τζι με το εκπληκτικό ορεινό της φόντο και τους εντυπωσιακούς καταρράκτες Κέγκον ύψους 96 μέτρων. Επίσης εξαιρετική εκδρομή είναι η επίσκεψη της Καμακούρα, μια από τις πιο ενδιαφέρουσες και καλοδιατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις της Ιαπωνίας. Το σημαντικότερο αξιοθέατο είναι ο Ναός του Μεγάλου Βούδα, το μπρούτζινο άγαλμα το οποίο έχει ύψος 13 μέτρα και βάρος 100 τόνους. Είναι το ένα από τα δύο μεγαλύτερα μπρούτζινα αγάλματα του Βούδα στην Ιαπωνία – το άλλο θα το συναντήσετε στη Νάρα. Στη συνέχεια επισκεφθείτε το Ναό της θεάς Κάνον και περπατήστε στο γραφικό δρομάκι Κομάτσι–ντόρι, με τα παλιά μαγαζάκια. 


5η μέρα, 6 Μαΐου 2024: ΤΟΚΥΟ – ΚΥΟΤΟ (Τρένο βολίδα & ξενάγηση του Κυότο)

Μετά το πρωινό γεύμα, παράδοση δωματίων και μεταφορά στο σταθμό Shinagawa για να επιβιβαστείτε σε τρένο βολίδα για το Κυότο (Διάρκεια 150 λεπτά). Άφιξη το μεσημέρι και ακολουθεί η περιήγηση της ιστορικής πόλης με επίσκεψη στο Ιερό Fushimi Inari-taisha, ιερό που αφιερώθηκε στο θεό του ρυζιού και του σάκε από τη φατρία Χάτα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. 


6η μέρα, 7 Μαΐου 2024: ΚΥΟΤΟ – ΝΑΡΑ, ξενάγηση πόλης

Μετά το πρόγευμα, συνάντηση με τον ξεναγό σας και μεταφορά στο κεντρικό σταθμό του Κυότο, για να επιβιβαστείτε στο τρένο Kintetsu Express. Άφιξη στην ιερή πόλη Νάρα, την πρώτη πρωτεύουσα της χώρας. Εδώ γεννήθηκε η Ικεμπάνα, η τέχνη των λουλουδιών και το μελόδραμα “Νο”. “Μόνο αφού δει κάποιος τη Νάρα του επιτρέπεται να πεθάνει” λένε οι Ιάπωνες για την πόλη που φιλοξενεί το μεγαλύτερο μπρούτζινο άγαλμα του Βούδα στον κόσμο, ύψους 16 μέτρων και βάρους 550 τόνων. Σύμβολο ειρήνης τα χίλια εξημερωμένα ελάφια που περιφέρονται ελεύθερα στο Πάρκο της πόλης, γύρω από τον ναό Τοντάι-τζι που θα επισκεφθείτε στη συνέχεια. Στο μεγάλο συγκρότημα κυριαρχεί το περίπτερο που στεγάζει το άγαλμα του Βούδα (Νταϊμπουτσουντέν), που για την χύτευσή του χρειάσθηκαν εκατοντάδες τόνοι λιωμένου μπρούτζου, υδράργυρου και φυτικού κεριού. Πάνω από 3000 πέτρινα φανάρια μέσα στο δάσος, οδηγούν στο περίφημο ιερό Κασούγκα, που θα επισκεφτείτε στη συνέχεια. Επιστροφή πάλι με το τρένο στο Κιότο, όπου θα έχετε την ευκαιρία να περπατήσετε στο παλαιότερο κομμάτι της πόλης με τα διάσημα “οτσαγιά” (τεϊοποτεία), μέσα από την οποία θα πάρετε κάποια γεύση για τα ήθη και τα έθιμα και γενικότερα την κουλτούρα του Ιαπωνικού λαού. 


7η μέρα, 8 Μαΐου 2024: ΚΥΟΤΟ (Ελεύθερη μέρα)

Αφού πάρετε το πρωινό σας γεύμα θα έχετε όλη την ημέρα ελεύθερη, όπου προτείνουμε μία απογευματινή βόλτα με τα πόδια, βλέποντας τα βασικά αξιοθέατα του Κυότο, όπως οι ναοί Kiyomizu και Kodaiji, ο βωμός Yasaka, τη συνοικία των γκεϊσών Γκιόν, το δάσος με τα μπαμπού κ.α. Εναλλακτικά και προαιρετικά θα μπορούσατε να κάνετε μία ολοήμερη εκδρομή με ξενάγηση στην πόλη Οσάκα. Η Οσάκα έχει πολλά διαφορετικά ονόματα, όπως η πόλη των τροφίμων, η πόλη των εμπόρων, η πόλη της κωμωδίας, η πόλη όπου τελείωσε η περίοδος Σενγκόκου. Η Οσάκα είναι ποικιλόμορφη, ανεκτική, με διασκεδαστικούς και περιπετειώδεις ανθρώπους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τόσοι πολλοί ξένοι γοητεύονται από αυτήν. Κατά την ξενάγηση θα δείτε το μουσείο του Κάστρου της Οσάκα, το Dotonbori, την αγορά Kuromon, τον Πύργο Tsutenkaku, καθώς και τον Ναό Shitennoji. 


8η μέρα, 9 Μαΐου 2024: ΚΥΟΤΟ - Περιοχή του όρους Φούτζι

Μετά το πρωινό μας γεύμα, παράδοση των δωματίων και μεταφορά στον σιδηροδρομικό σταθμό του Κυότο. Επιβίβαση στο γρήγορο τρένο για να φτάσετε στην περιοχή του όρους Φούτζι. Με υψόμετρο 3.776 μέτρα το όρος Φούτζι είναι το ψηλότερο της Ιαπωνίας. Ο σχεδόν τέλειος κώνος του πλέει πάνω από τους λόφους και τα χαμηλά σύννεφα. Μέχρι πριν εκατό χρόνια το όρος Φούτζι θεωρείτο τόσο ιερό που το ανέβαιναν μόνο ιερείς και προσκυνητές, ήταν δε απαγορευτικό για τις γυναίκες μέχρι το 1872. Οι αυτόχθονες Αϊνού ήταν οι πρώτοι που ονόμασαν το όρος αυτό Φούτζι δίνοντάς του το όνομα της θεάς της φωτιάς Φούτσι και οι μεταγενέστεροι Ιάπωνες διατήρησαν τόσο το όνομα όσο και τον ιερό χαρακτήρα του βουνού. Οι σιντοϊστές έκτισαν εδώ λατρευτικούς ναούς αφιερωμένους στη θεά του βουνού Σενγκέν.

Μετά το προαιρετικό γεύμα θα επισκεφτείτε το πάρκο Σακουανοσάτο και θα πάρετε το τελεφερίκ για να ανεβείτε στο βουνό Ομούρο. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση. Ζήστε την εμπειρία των λουτρών ONSEN, που προσφέρει το ξενοδοχείο σας. 


9η μέρα, 10 Μαΐου 2024: Περιοχή του όρους Φούτζι - ΤΟΚΥΟ

Μετά το πρωινό συνεχίζετε με τον ξεναγό σας την εξερεύνηση της περιοχής του όρους Φούτζι. Μεταφορά οδικώς στο Χακόνε, όπου ακολουθεί κρουαζιέρα στη λίμνη Ασινόκο, που είναι η μεγαλύτερη από όλες τις τοπικές ηφαιστειακές λίμνες. Στα νερά της αντανακλάται το όρος Φούτζι, πλαισιωμένο από ένα μοτίβο λεπτών πεύκων. Ακολουθεί το Hakone Ropeway (τελεφερίκ) που φημίζεται για τα υπέροχα τοπία που προσφέρει στους επιβάτες των αιωρούμενων «γονδολών». Με καλό καιρό, είναι ένα από τα καλύτερα σημεία για να θαυμάσετε το όρος Φούτζι-σαν, ενώ οι αναδυόμενοι θειούχοι ατμοί από τη "μεγάλη κόλαση" του Owakudani δημιουργούν μια αξέχαστη ατμόσφαιρα. Λίγο πιο κάτω, στο σταθμό του τελεφερίκ, μεταξύ Togendai και Sounzan βρίσκεται η κοιλάδα των θερμοπηγών Owakudani. Το Owakudani είναι η περιοχή γύρω από τον κρατήρα που δημιουργήθηκε κατά την τελευταία έκρηξη του Kami, του ψηλότερου βουνού στο Hakone. Εδώ υπάρχουν πηγές που βράζουν, καυτά ρυάκια και ατμοί που εκρήγνυνται και μια θειώδης μυρωδιά είναι παντού. Για να μην σπαταλούν τη θερμική ενέργεια του θείου που βράζει, οι ντόπιοι έχουν μάθει να βράζουν μέσα σε αυτό αυγά κοτόπουλου. Σύμφωνα με έναν αρχαίο μύθο, ένα αυγό που τρώγεται στο Owakudani δίνει σε κάποιον τουλάχιστον επτά χρόνια ζωής. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό. Το απόγευμα θα επισκεφτούμε τον 5ο σταθμό Fuji, που βρίσκεται στην πλευρά του νομού Γιαμανάσι και αποτελεί την πύλη προς την κορυφή του όρους Φούτζι. Προσφέρει μια ευχάριστη εμπειρία όχι μόνο για τους ορειβάτες αλλά και για τους τουρίστες ως δημοφιλές αξιοθέατο. Μεταφορά στο Τόκυο. Άφιξη αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. 


10η μέρα, 11 Μαΐου 2024: Τόκυο

Μετά το πρωινό, μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για Αθήνα ή Θεσσαλονίκη. 


11η μέρα, 12 Μαΐου 2024: Άφιξη στην Αθήνα

Επιστροφή πίσω στην πατρίδα γεμάτοι υπέροχες εικόνες και αναμνήσεις.

τιμή ανά άτομο από
3.950 €
για 2 Ενήλικες
Σύνοψη ταξιδιού
2 Ενήλικες
νύχτες 8
Αυτή η ιδέα περιλαμβάνει
Προορισμοί 3
Μεταφορά 2
Διαμονή 3
Tours 1
Σύνοψη περιήγησης
Σημείο συνάντησης
Αεροδρόμια Αθήνας & Θεσσαλονίκης
Γλώσσες-οδηγοί
English
Περιλαμβάνονται
 • Αεροπορικά εισιτήρια σε οικονομική θέση από και προς την Αθήνα ή Θεσσαλονίκη
 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων (700 €)
 • Δύο (2) βαλίτσες 23κιλών και μία χειραποσκευή7 κιλών ανά άτομο
 • Οχτώ (8) διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία, όπως αναφέρονται παρακάτω
 • Πρωινό καθημερινά στα ξενοδοχεία (Τόκυο, Κιότο), με ημιδιατροφή στο Ryokan στο Χακόνε
 • Μεταφορά από το αεροδρόμιο του Τόκυο στο ξενοδοχείο μετ’ επιστροφής
 • Όλες οι μεταφορές και ξεναγήσεις με βάση το καθημερινό πρόγραμμα
 • Μεταφορά με τρένο βολίδα (Bullet train) από το Τόκυο στο Κιότο (06/5) και Κιότο στο Χακόνε (09/5)
 • Ξενάγηση του Τόκιο στις 04/5 (Βασιλικό παλάτι, Ναός Ασακούσα, Nakamise Shopping Arcade, Tokyo Sky Tree, Ginza)
 • Ξενάγηση του Κιότο στις 06/5 (Fushimi Inari Taisha Shrine + ναοί)
 • Εκδρομή & ξενάγηση στη Νάρα στις 07/5 (Todaji Temple & Nara park, Kasuga Taisha Shrine, Tea ceremony)
 • Απογευματινή ξενάγηση στο Χακόνε στις 09/5 (Sakuanosato Park & Omuroyama by ropeway)
 • Ξενάγησης στο Χακόνε στις 10/5 (Lake Ashi Cruise & hakone ropeway, Owakudani Boiling Valley, Mt Fuji 5th station)
 • Αγγλόφωνος τοπικός ξεναγός κατά τη διάρκεια των παραπάνω ξεναγήσεων
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & 24ώρο τηλέφωνο ανάγκης
 • Ατομική ταξιδιωτική ασφάλεια extra
 • ΦΠΑ
Δεν Περιλαμβάνονται
 • Έξοδα προσωπικής φύσεως
 • Τοπικά φιλοδωρήματα/ αχθοφορικά
 • Επιπρόσθετες εκδρομές και δραστηριότητες
Πιθανές προσαρμογές ανάλογα με τον τρόπο
Τόκιο
Κιότο

Οι ιδέες μας για ταξίδια

Δείτε εδώ τις προτεινόμενες ιδεες μας για ταξίδια

Περισσότερες ιδέες
Επικοινωνήστε μαζί μας