0030-2310-235554

Δευ - Πα 09.00 - 19.00 Σάββατο 09.00 - 14.00

Top
Ταξίδι στο Τορόντο | Caravel Travel Services
fade
4861
destinations-template-default,single,single-destinations,postid-4861,cookies-not-set,mkd-core-1.2.1,mkdf-tours-1.4.1,voyage-ver-1.8.1,mkdf-smooth-scroll,mkdf-smooth-page-transitions,mkdf-ajax,mkdf-blog-installed,mkdf-breadcrumbs-area-enabled,mkdf-header-standard,mkdf-sticky-header-on-scroll-down-up,mkdf-default-mobile-header,mkdf-sticky-up-mobile-header,mkdf-dropdown-default,mkdf-light-header,mkdf-header-style-on-scroll,mkdf-full-width-wide-menu,mkdf-fullscreen-search,mkdf-fullscreen-search-with-bg-image,mkdf-search-fade,mkdf-medium-title-text,mkdf-title-with-subtitle,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive
 

Τορόντο

Γνωστή και ως χρυσό πέταλο

Tορόντο

Travel-map-icon Ταξίδι στο Τορόντο.

Το Τορόντο είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας του Οντάριο και αποτελεί την μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη του Καναδά. Τοποθετείται στη βόρεια όχθη της λίμνης Οντάριο και δημιουργεί μια εκτεταμένη μητροπολιτική περιοχή που εκτείνεται από την Οσάβα στα ανατολικά, μέχρι τους καταρράχτες του Νιαγάρα στα δυτικά. Ο πληθυσμός της συγκεκριμένης περιοχής που είναι γνωστή και ως χρυσό πέταλο ξεπερνά τα 5.000.000 κατοίκους ενώ θεωρείται η έβδομη μεγαλύτερη αστική ζώνη σε ολόκληρη τη Βόρεια Αμερική. Κατά το παρελθόν η ευρύτερη περιοχή του Τορόντο κατοικούνταν από αυτόχθονες ινδιάνους. Οι πρώτες επίσημες καταγραφές της ονομασίας του που θεωρείται ότι έχει ινδιάνικη προέλευση, καταγράφονται το 1670 όταν διέρχονται από αυτό κάποιοι Γάλλοι εξερευνητές. Η πρώτη μόνιμη εγκατάσταση Ευρωπαίων στην περιοχή πραγματοποιείται το 1750 όταν οι Γάλλοι ίδρυσαν μια σειρά εγκαταστάσεων για το εμπόριο γούνας. Μέσα στις επόμενες δεκαετίες ο βρετανικός πληθυσμός υπερίσχυσε και γι” αυτό κατά τη διάρκεια της Αμερικανικής Επανάστασης η πλειοψηφία του πληθυσμού παρέμεινε πιστή στο βασιλικό στέμμα της Αγγλίας. Η πόλη αναπτυσσόταν σταθερά καθ” όλη τη διάρκεια του 19ου αιώνα και κατά το δεύτερο του 20ου ξεπέρασε σε πληθυσμό το Μόντρεαλ. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι το Τορόντο θεωρείται μία από τις πλέον πολυπολιτισμικές πόλεις του Καναδά καθώς εκτός από Βρετανούς και Ιρλανδούς φιλοξενεί κατοίκους των οποίων η καταγωγή είναι κινεζική, ιταλική, ινδική, γαλλική πορτογαλική, αλλά και ελληνική. Σήμερα το Τορόντο έχει μετατραπεί στην οικονομική πρωτεύουσα της χώρας και κατατάσσεται μεταξύ των κορυφαίων χρηματοοικονομικών κέντρων σε παγκόσμιο επίπεδο. Αποτελεί βάση για μεγάλες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στους τομείς της τεχνολογίας αιχμής, των υπηρεσιών, των τηλεπικοινωνιών, των μεταφορών, των τεχνών, της παραγωγής λογισμικού και πολλών άλλων. Σύμφωνα μάλιστα με το Forbes το Τορόντο κατατάσσεται στη 10η θέση της λίστας με τις οικονομικά ισχυρότερες και ταχύτερα αναπτυσσόμενες πόλεις του πλανήτη. Αντίστοιχες είναι οι επιδόσεις της πόλης στο επίπεδο ποιότητας ζωής αλλά και στον τομέα του τουρισμού καθώς δέχεται εκατομμύρια επισκέπτες σε ετήσια βάση.

Πληροφορίες

Γλώσσα
Αγγλικά
Νόμισμα
Καναδικό δολάριο (C$)
Κλίμα
Το κλίμα του Τορόντο είναι ήπιο για τα δεδομένα του Καναδά, καθώς βρίσκετε στα νότια της χώρας. Έχει υγρό υπηρετικό κλίμα, με ζεστά καλοκαίρια με αρκετή υγρασία και κρύους χειμώνες. Εξαιτίας της αστικοποίησης και της επαφής με το νερό, το Τορόντο απολαμβάνει ήπιες μεταβολές της θερμοκρασίας μεταξύ της μέρας και της νύχτας. Κατά την διάρκεια του χειμώνα αρκετές φορές η θερμοκρασία βρίσκετε κάτω από τους −10 °C, ενώ οι χιονοπτώσεις είναι επίσης συχνό φαινόμενο μεταξύ του Νοεμβρίου μέχρι τα μέσα Απριλίου. Τα καλοκαίρια χαρακτηρίζονται από αρκετή υγρασία με συνηθισμένες θερμοκρασίες μεταξύ 23 με 31 °C. Όταν η θερμοκρασία ξεπερνάει του 35 βαθμούς τότε το κλίμα μπορεί να γίνει ανυπόφορο λόγο και της υψηλής υγρασίας κάτι που σημαίνει ότι ιδανική εποχή για να επισκεφτείτε την πόλης είναι την άνοιξη η το φθινόπωρο που ο καιρός αποκτάει μια ισορροπία.

Αξιοθέατα

Πύργος Τηλεπικοινωνιών CN

Ο πύργος παρατήρησης και τηλεπικοινωνιών CN βρίσκεται στο Τορόντο του Καναδά και για πολλούς αποτελεί το σήμα κατατεθέν της πόλης. Το ύψος του ανέρχεται στα 553,3 μέτρα και καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση στη λίστα με τα ψηλότερα οικοδομήματα του κόσμου. Οι εργασίες ανέγερσής του ξεκίνησαν στις 6 Φεβρουαρίου 1973 και ολοκληρώθηκαν 3 χρονιά αργότερα κατά τη διάρκεια του 1976. Για την κατασκευή του χρειάστηκαν περισσότεροι από 50.000 κυβικά μέτρα τσιμέντου και πολλοί τόνοι ατσάλινων καλωδίων και σιδερόβεργας. Επί τρία συναπτά έτη απασχόλησε περισσότερους από 1500 εργάτες και το κόστος κατασκευής του άγγιξε τα 63 εκατομμύρια καναδέζικα δολάρια. Κύρια χαρακτηριστικά του έργου είναι το επταώροφο κατάστρωμα που ξεκινάει από τα 342 μέτρα όπου ο επισκέπτης έρχεται σε επαφή με το γυάλινο πάτωμα που κόβει την ανάσα.

Χρηματοοικονομικό Κέντρο του Τορόντο

Χωρίς αμφισβήτηση η συγκεκριμένη περιοχή αποτελεί την καρδιά των οικονομικών εξελίξεων ως αναφορά την πόλη του Τορόντο και σίγουρα ένα από τα βασικότερα κέντρα της οικονομίας του Καναδά. Φιλοξενεί τα κεντρικά γραφεία ορισμένων από τις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας καθώς και μια σειρά από μεγάλες εταιρίες και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Το σύνολο της περιοχής άρχισε να λαμβάνει τη σημερινή του μορφή όταν στα μέσα του 21ου αιώνα άρχισε η κατεδάφιση των κτιρίων των δύο προηγούμενων αιώνων και τη θέση τους πήραν μεγάλοι και σύγχρονοι ουρανοξύστες. Είναι μία από τις πλέον πυκνοδομημένες περιοχές της πόλης και το γεγονός ότι συγκεντρώνει πολλά σημαντικά καταστήματα λιανικού εμπορίου τη μετατρέπει σε ένα από τα βασικότερα εμπορικά κέντρα της ευρύτερης μητροπολητικής περιοχής.

Νησιά του Τορόντο

Πρόκειται για μια σειρά μικρών νησιών που βρίσκονται στην λίμνη Οντάριο κατά μήκος της ακτής του Τορόντο. Ανέκαθεν η γεωγραφική τους θέση προσέφερε προστασία στο λιμάνι της πόλης και το μετέτρεπαν σε ένα ασφαλές καταφύγιο για τα πλοία που το προσέγγιζαν. Τα νησιά ενώνονται με την ηπειρωτική χώρα με ένα σύγχρονο δίκτυο πορθμείων και αποτελούν δημοφιλή προορισμό αναψυχής για ντόπιους και επισκέπτες. Στα νησιά υπάρχει και μία μόνιμη κοινότητα κατοίκων αλλά και το μικρό αεροδρόμιο Billy Bishop Toronto City Airport. Συνολικά τα νησιά καλύπτουν μια έκταση 230 εκταρίων και τα σημαντικότερα εξ” αυτών είναι το Centre Island ή Toronto Island, το Algonquin, το Olympic, το Ward’s Island και το Middle Island. Τα νησιά ξεχωρίζουν γιατί αποτελούν επίσημα το μεγαλύτερο αστικό συγκρότημα της Βόρειας Αμερικής όπου δεν χρησιμοποιείται το αυτοκίνητο ως μέσο μεταφοράς. Αντί αυτού υπάρχουν μόνο ορισμένα υπηρεσιακά οχήματα και όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό το ποδήλατο έχει την τιμητική του. Κατά την παρουσία σας λοιπόν στην πόλη του Τορόντο θα σας προτείναμε ανεπιφύλακτα μία ολοήμερη εκδρομή στα ομώνυμα νησιά μιας και το φάσμα των δραστηριοτήτων που προσφέρονται σε αυτά καλύπτουν τα ενδιαφέροντα ακόμα και του πιο απαιτητικού.

Εμπορικό Κέντρο Toronto Eaton

Το εμπορικό κέντρο Eaton αποτελεί χωρίς αμφισβήτηση ένα από τα δημοφιλέστερα τουριστικά αξιοθέατα του Τορόντο. Βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και φιλοξενεί αναρίθμητα καταστήματα και ένα συγκρότημα γραφείων ορισμένων αρκετά γνωστών εταιριών. Είναι το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο στον Ανατολικό Καναδά και το τρίτο μεγαλύτερο σε επίπεδο χώρας. Αποτελεί σημείο αναφοράς για τον ντόπιο και μη πληθυσμό ενώ υπολογίζεται ότι δέχεται περισσότερους από 1.000.000 επισκέπτες κάθε εβδομάδα. Το Eaton ήταν ένα από τα πρώτα εμπορικά κέντρα που κατασκευάστηκαν στη Βόρεια Αμερική ενώ για την κατασκευή του συνεργάστηκαν μια σειρά εταιριών όπως η Eaton, η Cadillac Fairview και η Toronto-Dominion Bank. Το κύριο τμήμα του ολοκληρώθηκε το 1977 ενώ και για τα επόμενα δύο χρόνια προστέθηκαν διαδοχικά και κάποια επιπλέον χρήματα όπως ο πολυκινηματογράφος Cineplex. Αποτελούνταν από εννιά ορόφους και συμπεριλάμβανε χώρους 100.000 τετραγωνικών μέτρων.

Σπίτι του Λόφου

Πρόκειται για μία χαρακτηριστική έπαυλη που βρίσκεται στο κέντρο του Τορόντο και αποτελεί ένα ιδιαίτερα αξιόλογο σημείο τουριστικού ενδιαφέροντος. Αρχικά υπήρξε κατοικία του φημισμένου τραπεζίτη Sir Henry Mill Pellat για κάποιο διάστημα μετατράπηκε σε ξενοδοχείο και καφέ ενώ σήμερα λειτουργεί ως μουσείο. Η κατασκευή της έπαυλης ξεκίνησε το 1911 όταν ο Pellat ανέθεσε στον γνωστό αρχιτέκτονα EJ Lennox την ανέγερση μίας πραγματικά ξεχωριστής κατοικίας. Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν το 1914 και το αποτέλεσμα ήταν ένα πραγματικά όμορφο οικοδόμημα που στην αρχιτεκτονική του έκφραση υιοθετούσε γοτθικά και αναγεννησιακά στοιχεία. Το κόστος της ανέγερσης ξεπέρασε τα 3,5 εκατομμύρια δολάρια, ενώ υπολογίζεται ότι μέσα σε μία τριετία απασχολήθηκαν περίπου 300 εργαζόμενοι. Το γεγονός ότι περιλάμβανε 98 δωμάτια την έκανε την μεγαλύτερη ιδιωτική κατοικία σε ολόκληρη τη χώρα ενώ ορισμένα στοιχεία που ξεπερνούσαν τα όρια της εποχής της ήταν η ύπαρξη ασανσέρ, τεράστιων φούρνων και τριών πιστών μπόουλινγκ. Χωρίς αμφιβολία αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης και μία επίσκεψη σε αυτό θα ήταν σίγουρα μια καλή επιλογή.

Βασιλικό Μουσείο Οντάριο

Το Βασιλικό Μουσείο του Οντάριο ( Royal Ontario Museum, ROM) βρίσκεται στο Queens Park του Τορόντο και είναι ένα από τα πιο γνωστά μουσεία παγκοσμίως, το πέμπτο μεγαλύτερο στη Βόρεια Αμερική. H κατασκευή του μουσείου ξεκίνησε το 1912 και ολοκληρώθηκε το 1914 όταν και άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό. Οι αρχιτέκτονες «Darling and Pearson» δημιούργησαν αρχικά 5 ξεχωριστές πτέρυγες αρχαιολογίας, γεωλογίας, ορυκτολογίας, παλαιοντολογίας και ζωολογίας. Στην πάροδο του χρόνου το μουσείο υπέστη διάφορες επεκτάσεις καταλήγοντας το 1955 να ενοποιηθεί σε ένα ενωμένο μουσείο και να διαχωριστεί από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο, του οποίου ήταν τμήμα. H τελευταία ανακαίνιση έγινε το 1978 προσθέτοντας στο μουσείο βιβλιοθήκη και νέους εκθεσιακούς χώρους μέχρι το 2007 όπου προστέθηκε και η πτέρυγα Michael Lee Chin Crystal που έκανε και το μουσείο βασικό πολιτιστικό και κοινωνικό προορισμό της χώρας.

Επίσης

«Allan Gardens» ονομάζεται ένα απο τα παλιότερα πάρκα στην πόλη του Τορόντο. Ιδρύθηκε το 1958 και περιλαμβάνει ενα ελεύθερο τμήμα στο πάρκο, δύο περιφραγμένους χώρους για σκύλους και ενα θερμοκήπιο.Το θερμοκήπιο είναι χωρισμένο σε 5 τμήματα και περιλαμβάνει τεράστιο αριθμό σπανίων και τροπικών φυτών, όπως ορχιδέες, βρομελιάδες, δέντρα μπανάνας, μπαμπού, υβίσκους και πολλά ακόμη. Επίσης, υπάρχουν πολλές μικρές λιμνούλες. Είναι ανοιχτό όλες τις μέρες του χρόνου και με ελεύθερη είσοδο.

Το πανεπιστήμιο του Τορόντο είναι ένα από τα παλαιότερα και καλύτερα πανεπιστήμια της βόρειας Αμερικής. Βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, μόλις δύο χιλιόμετρα βόρεια από την οικονονική και χρηματιστηριακή συνοικία του Τορόντο. Μέσα στα 180 εκτάρια που καταλαμβάνει μπορείτε να δείτε ιστορικά κτίρια της πόλης, τα περισσότερα Αναγεννησιακού και Γοτθικού ρυθμού. Στο πανεπιστήμιο του Τορόντο έχουν φοιτήσει σημαντικές προσωπικότητες της πολιτικής και δικαστικής ζωής του Καναδά, σπουδαίοι επιστήμονες που έχουν προταθεί για βραβεία Νόμπελ, καθώς επίσης έχουν αναπτυχθεί σημαντικά κινήματα και σχολεία σκέψης επάνω στη θεωρία της επικοινωνίας και κριτικής της λογοτεχνίας, γνωστή παγκοσμίως ως Σχολείο του Τορόντο. Έχει εξαιρετικά καλή φήμη όσον αφορά την ιατρική έρευνα αλλά και τις αθλητικές ομάδες του.

Το «Ontario Science Centre» είναι ένα κέντρο επιστημών του Τορόντο στον Καναδά. Βρίσκεται σε απόσταση 11 χιλιομέτρων από το κέντρο του Τορόντο στις εκβολές του ποταμού Ντον. Ο σχεδιασμός του ξεκίνησε το 1961 κατά τη μαζική επέκταση της πόλης εκείνης της περιόδου. Ο Raymond Moriyama, ο αρχιτέκτονας στον οποίο είχε ανατεθεί ο σχεδιασμός του κτιρίου επέλεξε να κατασκευάσει τρία ξεχωριστά κτίρια τα οποία ενώνονται μεταξύ τους με γέφυρες και σκάλες παράλληλες με τη ροή του ποταμού Ντόν στον οποίο καταλήγει το κτίριο. Οι πόρτες στο κοινό άνοιξαν το 1969. Η πρωτοποριακή προσέγγιση του μουσείου ως προς τα εκθέματα το ανέδειξε ως ένα σημείο ενδιαφέροντος της πόλης τέτοιο που προσέλκυε τεράστιο αριθμό επισκεπτών. Σε αντίθεση με τα άλλα μουσεία στο «Ontario Science Centre» τα εκθέματα είχαν διαδραστικό χαρακτήρα ο επισκέπτης είχε τη δυνατότητα να συμμετέχει ή να παρακολουθήσει ζωντανά μια πραγματική ερευνητική διαδικασία. Μετά τη δεκαετία του ’80 η επισκεψιμότητα του μουσείου έπεσε και αποφασίστηκε να προχωρήσουν σε αλλαγές έτσι ώστε να ανακτήσει το μουσείο τη δημοτικότητά του.

Χάρτης

Φωτογραφίες