0030-2310-235554

Δευ - Πα 09.00 - 19.00 Σάββατο 09.00 - 14.00

Top
Καλοκαίρι στη Σάμο | Discover Greece
fade
13848
destinations-template-default,single,single-destinations,postid-13848,cookies-not-set,mkd-core-1.2.1,mkdf-tours-1.4.1,voyage-ver-1.8.1,mkdf-smooth-scroll,mkdf-smooth-page-transitions,mkdf-ajax,mkdf-blog-installed,mkdf-breadcrumbs-area-enabled,mkdf-header-standard,mkdf-sticky-header-on-scroll-down-up,mkdf-default-mobile-header,mkdf-sticky-up-mobile-header,mkdf-dropdown-default,mkdf-light-header,mkdf-header-style-on-scroll,mkdf-full-width-wide-menu,mkdf-fullscreen-search,mkdf-fullscreen-search-with-bg-image,mkdf-search-fade,mkdf-medium-title-text,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive
 

Σάμος

Καλοκαίρι στη Σάμο

Σε αυτό το καταπράσινο νησί στην άκρη του Αιγαίου ανάμεσα σε πευκοδάση και ελαιώνες, σε εκτάσεις με εσπεριδοειδή και εύφορους αμπελώνες, θα ανακαλύψετε μύθους και ιστορικές αλήθειες. Εδώ γεννήθηκε η θεά Ήρα, γυναίκα του Δία· εδώ και ο περίφημος αστροφυσικός Αρίσταρχος, που πρώτος διατύπωσε τη θεωρία για την κίνηση της γης· και εδώ είδε για πρώτη φορά το φως του ήλιου ο μέγας μαθηματικός, ο Πυθαγόρας. Σε αυτό το νησί του Βορείου Αιγαίου, με τις πεντακάθαρες θάλασσες, τους παραδοσιακούς ορεινούς οικισμούς, τα εκλεκτά τοπικά προϊόντα και το καλόπιοτο, γλυκό σαμιώτικο κρασί, το όνειρό σας  για αξέχαστες διακοπές γίνεται πραγματικότητα.

Αξίζει να δείτε στη Σάμο

Μνημεία-θησαυροί
Η Σάμος είναι γεμάτη από αξιοθέατα και αρχαιολογικούς θησαυρούς που σας καλούν να τους ανακαλύψετε, όπως τα ερείπια από το Πολυκράτειο Τείχος, το Αρχαίο Θέατρο και τα Ρωμαϊκά Λουτρά, το Ευπαλίνειο όρυγμα και φυσικά το περίφημο Ηραίον. Εδώ, σύμφωνα με την παράδοση, γεννήθηκε και μεγάλωσε η θεά Ήρα. Θεωρείται από τους μεγαλύτερους ναούς της εποχής που είχε δικαίωμα παροχής ασύλου.

Στο Βαθύ της γνήσιας σαμιώτικης παράδοσης
Περιπλανηθείτε στον παραδοσιακό οικισμό της Σάμου, που είναι χτισμένος αμφιθεατρικά στην πλαγιά του λόφου. Στενά δρομάκια, αμέτρητα διώροφα σπίτια με κεραμιδένιες στέγες, διαφορετικά μεταξύ τους, αλλά τόσο όμορφα. Κάποιο ξεχωρίζει για την πέτρινη εξωτερική σκάλα του, άλλο για την ξύλινη σκαλιστή πόρτα του, άλλο για το σαχνισί του (το στεγασμένο μπαλκόνι). Κατηφορίζοντας προς την παραλία βρίσκεστε στο σήμερα. Η πόλη της Σάμου εκτείνεται κατά μήκος της θάλασσας και μαζί με το Βαθύ σχηματίζουν πια μια ενιαία πόλη με μεγάλη ιστορία.

Μη φοβηθείτε το βουνό, κρύβει τους θησαυρούς της Σάμου: γραφικά χωριά σε καταπράσινες πλαγιές. Ο ορεινός όγκος του Κερκετέα και η περιοχή από το Ποτάμι μέχρι το Μικρό και το Μεγάλο Σεϊτάνι σχηματίζουν ένα τεράστιο φυσικό «πάρκο», ιδανικό τόπο διακοπών για όσους αγαπούν τη φύση και την πεζοπορία.

Bρίσκεται στους πρόποδες του όρους Κερκετέα και, σύμφωνα με κάποιες πηγές, εδώ κατέφυγε για να κρυφτεί ο φιλόσοφος Πυθαγόρας την εποχή που τον καταδίωκε ο τύραννος Πολυκράτης. Υπάρχει και μια άλλη εκδοχή της ιστορίας. Τη σπηλιά τη χρησιμοποιούσε ο Πυθαγόρας ως ερημητήριο, για να συλλογίζεται απερίσπαστος τα φιλοσοφικά ζητήματα. 320 σκαλοπάτια οδηγούν στην είσοδο του Σπηλαίου. Η θέα είναι εκπληκτική.

 

 

 

 

 

 

 

 


 
ΝΑΙΟΧΙ

Κατηγορία Αυτοκινήτου

Για τους σκοπούς του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα 2016/679 (GDPR), συμφωνώ με την επεξεργασία των προσωπικών μου δεδομένων σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου.
Χάρτης