0030-2310-235554

Δευ - Πα 09.00 - 19.00 Σάββατο 09.00 - 14.00

Top
Λονδίνο | Caravel Travel Services
fade
433
destinations-template-default,single,single-destinations,postid-433,cookies-not-set,mkd-core-1.2.1,mkdf-tours-1.4.1,voyage-ver-1.8.1,mkdf-smooth-scroll,mkdf-smooth-page-transitions,mkdf-ajax,mkdf-blog-installed,mkdf-breadcrumbs-area-enabled,mkdf-header-standard,mkdf-sticky-header-on-scroll-down-up,mkdf-default-mobile-header,mkdf-sticky-up-mobile-header,mkdf-dropdown-default,mkdf-light-header,mkdf-header-style-on-scroll,mkdf-full-width-wide-menu,mkdf-fullscreen-search,mkdf-fullscreen-search-with-bg-image,mkdf-search-fade,mkdf-medium-title-text,mkdf-title-with-subtitle,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive
 

Λονδίνο

Πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου

Λονδίνο

Travel-map-icon Ταξίδι στο Λονδίνο

Το Λονδίνο  είναι η πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως και της Αγγλίας, στα νοτιοανατολικά της οποίας βρίσκεται. Εκτείνεται εκατέρωθεν του ποταμού Τάμεση, όπου βρίσκεται και το λιμάνι του, ένα από τα μεγαλύτερα στη χώρα. Επί δύο χιλιετίες ήταν σημαντικός οικισμός. Η ιστορία του ανάγει την ίδρυσή του στους Ρωμαίους. Από την ίδρυσή του το Λονδίνο παραμένει πρωταγωνιστής σε σημαντικά κινήματα και φαινόμενα της παγκόσμιας ιστορίας, όπως η Βιομηχανική Επανάσταση και η Αναγέννηση της Γοτθικής Αρχιτεκτονικής. Ο πυρήνας της πόλης είναι η παλαιά πόλη του Λονδίνου, από την οποία σώζονται ακόμα περιορισμένα μεσαιωνικά κατάλοιπα. Τουλάχιστον από το 19ο αιώνα το όνομα «Λονδίνο» αναφέρεται σε ολόκληρη τη μητρόπολη γύρω από αυτό. Το μητροπολιτικό Λονδίνο περιλαμβάνει, πέρα από το Σίτι (City, κέντρο της πόλης), 32 διαμερίσματα, τα οποία αρχικά ήταν αυθύπαρκτες πόλεις, τελικά όμως συνενώθηκαν εξαιτίας της πολεοδομικής επέκτασης της βρετανικής πρωτεύουσας και ενσωματώθηκαν σε αυτήν. H πόλη έχει εκλεγμένο δήμαρχο και Συνέλευση.

Πληροφορίες

Χώρα
Αγγλία (Ηνωμένο Βασίλειο)
Ταξιδιωτικά Έγγραφα
Κατά την άφιξη σας στη Βρετανία, απαιτείται η επίδειξη έγκυρου διαβατηρίου ή άλλου εγγράφου που να πιστοποιεί την ταυτότητα και την εθνικότητα σας. Συγκεκριμένα Διαβατήριο νέου τύπου ή ταυτότητα νέου τύπου.
Τοπικό νόμισμα
Το νόμισμα της Μεγάλης Βρετανίας είναι η Στερλίνα (Αγγλική λίρα ΟΒΡ). Ισοτιμία 1 ΟΒΡ είναι περίπου 1,50 Ευρώ. Κυκλοφορεί σε χαρτονομίσματα των 50, 20, 10 και 5 ΟΒΡ. Η πλέον ενδεδειγμένη λύση είναι η ανταλλαγή Ευρώ και βέβαια συμφέρει να προμηθευτείτε το συνάλλαγμα από την Ελλάδα.
Τοπική ώρα
ο Λονδίνο είναι δυο ώρες πίσω από την Ελλάδα. Όταν π.χ. στην Ελλάδα η ώρα είναι 12:00 στο Λονδίνο είναι 10:00
Κλίμα
Το Λονδίνο έχει εύκρατο ωκεάνιο κλίμα, όπως και τα περισσότερα από τα Βρετανικά Νησιά. Αυτό σημαίνει ότι η πόλη σπάνια βλέπει πολύ χαμηλές ή πολύ υψηλές θερμοκρασίες, όπως έγινε με τον καύσωνα του 2003 και το κύμα ψύχους του 2006. Τα καλοκαίρια είναι δροσερά, με μέση μέγιστη θερμοκρασία τους 23 βαθμούς Κελσίου (73 βαθμούς Φαρενάιτ) και με μέση χαμηλότερη τους 14 βαθμούς Κελσίου (57 βαθμούς Φαρενάιτ). Πολλές μέρες, η θερμοκρασία μπορεί να ξεπεράσει και τους 25 βαθμούς Κελσίου (77 βαθμούς Φαρενάιτ). Οι χειμώνες είναι ψυχροί (από 0 ως 6 βαθμούς Κελσίου), αλλά σπάνια η θερμοκρασία πέφτει κάτω από μείον 2 βαθμούς. Ο λόγος για τον οποίο οι χειμώνες στην περιοχή του Λονδίνου είναι σχετικά ήπιοι σε σύγκριση με άλλες κοντινές χώρες, όπως την Ισλανδία, Σουηδία, Νορβηγία κ.λ.π είναι διότι κατά τους χειμερινούς μήνες έρχεται ένα θερμό ρεύμα, το οποίο κινείται και στη θάλασσα από τη νότια Αμερική και έτσι δεν αφήνει το νερό να παγώσει, με αποτέλεσμα η θερμοκρασία να μένει σε αυτά τα επίπεδα το χειμώνα. Την άνοιξη οι ημέρες χαρακτηρίζονται από σχετικά ψυχρές θερμοκρασίες και τα βράδια από έντονο κρύο.Το καλοκαίρι πάντως οι θερμοκρασίες είναι σχεδόν ίδιες με τις γειτονικές σκανδιναβικές χώρες. Οι βροχοπτώσεις στην πόλη κατά μέσο όρο φτάνουν τα 583,6 χιλιοστά κάθε χρόνο. Αρκετές είναι οι χιονοπτώσεις, αλλά δεν κρατούν μεγάλα χρονικά διαστήματα. Έτσι, το Λονδίνο είναι θερμότερο τους χειμερινούς μήνες (ως 5 βαθμούς Κελσίου ή 9 Φαρενάιτ να είναι η θερμοκρασία το χειμώνα) σε σύγκριση με τις γύρω περιοχές και παρόμοια το καλοκαίρι.
Μετακινήσεις
Αρμόδιος για τη συγκοινωνιακή πολιτική είναι ο Δήμαρχος του Λονδίνου, ωστόσο ο οικονομικός του έλεγχος είναι γενικά περιορισμένος. Το δίκτυο μαζικών μεταφορών διοικείται από τις Συγκοινωνίες για το Λονδίνο (TfL), που είναι από τις πιο εκτεταμένες στον κόσμο, ωστόσο ο υδροκεφαλισμός τους παραμένει μείζον πρόβλημα. Το Λονδίνο έχει χαρακτηριστεί ως η πόλη με τις καλύτερες δημόσιες μεταφορές. Πολύ δημοφιλές μέσο για μεταφορά στο Λονδίνο είναι και τοποδήλατο. Το δίκτυο λεωφορείων στο Λονδίνο είναι ένα από τα μεγαλύτερα του κόσμου και λειτουργεί σε 24ωρη βάση. Κυκλοφορούν 8.000 λεωφορεία, γίνονται 700 διαδρομές με λεωφορεία και πάνω από 6.000.000 δρομολόγια επιβατών κάθε ημέρα της εβδομάδας.

Αξιοθέατα

Το Παλάτι του Μπάκιγκχαμ

Το Παλάτι του Μπάκινγκχαμ, που αποτελεί την επίσημη κατοικία και αρχηγείο της μοναρχίας από το 1837, θα είναι πάντα περιτριγυρισμένο από ένα ενθουσιώδες πλήθος από τουρίστες που ελπίζουν πως θα μπορέσουν να ρίξουν μία ματιά στην Αυτού Μεγαλειότητα.

O Πύργος του Λονδίνου

Κάτι πολύ περισσότερο από έναν απλό πύργο, ο 900 χρόνων Πύργος του Λονδίνου αποτελείται από 18 εκτάρια προστατευτικών πυργίσκων, προμαχώνες και πύργους, που έχουν μία από τις πιο απίθανες ιστορίες από κάθε άλλο κτίριο στον κόσμο! Στη διάρκεια της ζωής του, υπήρξε παλάτι, φυλακή, βασιλικό νομισματοκοπείο, μέχρι και ζωολογικός κήπος.
Είναι το διάσημο σπίτι των Διαμαντιών του Στέμματος, όπως και μία πατριάς από κοράκια, και φυλάσσεται από τους παραδοσιακά ντυμένους, Yeoman Warders, ορισμένες φορές γνωστούς ως Beefeaters.

London's Eye

Υπάρχει καλύτερος τρόπος να δεις το Λονδίνο από την κορυφή μίας 135 μέτρων ρόδας που είναι τοποθετημένη στην όχθη του Τάμεση; Το London Eye άνοιξε στις 31 Δεκεμβρίου 1999 για να γιορτάσει τον ερχομό της καινούργιας χιλιετίας και έχει αποτελέσει πολύ γρήγορα ένα από τα πιο διάσημα ορόσημα του Λονδίνου. Αυτή τη στιγμή αποτελεί την τρίτη ψηλότερη “ρόδα λούνα παρκ” στον κόσμο.

Η Πλατεία Τραφάλγκαρ

Η Πλατεία Τραφάλγκαρ, με την στήλη του Νέλσωνα στο κέντρο, είναι μία από τις πιο διάσημες πλατείες στον κόσμο. Ονομάστηκε έτσι για να τιμήσει την Μάχη του Τραφάλγκαρ του 1805, ένα κομμάτι των Ναπολεόντειων Πολέμων, και χρησιμοποιείται ευρέως για πολιτικές διαδηλώσεις και κοινωνικές συγκεντρώσεις από κόσμο που καταφθάνει από κάθε μέρος της Βρετανίας.

Το Βρετανικό Μουσείο

Το Βρετανικό Μουσείο είναι αναμφισβήτητα ένα από τα σπουδαιότερα στον κόσμο, και διαθέτει αρχαία κειμήλια, όπως την Rosetta, Αιγυπτιακές μούμιες και Ελληνικά αγάλματα. Το καλύτερο όλων είναι, κάτι που ισχύει και σε άλλα μεγάλα μουσεία και γκαλερί, συμπεριλαμβάνοντας το Εθνικό Μουσείο Ιστορίας, το Μουσείο Επιστήμης, την Εθνική Πινακοθήκη, το Tate Modern και Tate Britain, πως η είσοδος είναι εντελώς δωρεάν.

Χάρτης

Φωτογραφίες